Αρνάκι στην λαδόκολλα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αρνάκι που γίνεται λουκούμι, υπέροχο, με μελωμένες πατατούλες και κεφαλοτύρι. Εύκολη συνταγή, με τις γεύσεις από το αρνάκι και τα αρώματα από τα βότανα να γεμίζουν τον ουρανίσκο αλλά και την μνήμη μας…. Καθότι παλιά συνταγή… των γιαγιάδων μας…   Η προετοιμασία γρήγορη, απλή, και το κυριότερο….ξεκούραστη!!!!

Τα υλικά μας

  • 1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση κατά μήκος
  • 1 κιλό πατατούλες baby ή πατάτες  απλές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 ζουμερό λεμόνι
  • 1 κ σ ρίγανη
  • 1 κ σ θυμάρι
  • 1 κ σ δεντρολίβανο
  • 300 γρ κεφαλοτύρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας

Διαδικασία

  1. Ζητάμε από το χασάπη μας κατ’ αρχήν  να μας το σπάσει σε 2-3 κομμάτια.
  2. Το ξεπλένουμε καλά με νερό, για να φύγουν τυχόν μικρά κοκαλάκια από το κόψιμο.
  3. Στην συνέχεια το στεγνώνουμε πολύ καλά για να φύγουν τελείως τα υγρά.
  4. Βάζουμε τις 2 λαδόκολλες σταυρωτά σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις πατατούλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε όμορφα .
  5. Στη  συνέχεια ακουμπάμε επάνω το μπούτι. Μπήγουμε τα σκόρδα παντού. Εάν χρειαστεί ανοίγουμε και τρυπούλες με τα μαχαίρι μας.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο το λεμόνι και  τα βότανα. Περιχύνουμε το μπούτι μας και το αλείφουμε να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε καλά, και βάζουμε στο τέλος το κεφαλοτύρι σε διάφορες μεριές. Κλείνουμε προσεκτικά την λαδόκολλά και προσέχουμε να τυλίξουμε και να θωρακίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα το κρέας με τις πατάτες για να μην χυθούν έξω οι χυμοί όσο ψήνονται. Τυλίγουμε το πακετάκι που έχουμε και με ένα ακόμα φύλλο λαδόκολλας για περισσότερη ενίσχυση.
  7. Τοποθετούμε την λαμαρίνα με το πακέτο μας σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο βαθμούς για μία ώρα περίπου και στην συνέχεια στους 180ο βαθμούς για μιάμιση με δύο ώρες ακόμα. (εξαρτάται από τον φούρνο)
  8. Μόλις ψηθεί αφήνουμε για περίπου ένα μισάωρο μέσα στο πακέτο του να ξεκουραστεί, και στην συνέχεια το σερβίρουμε σε πιατέλα…

Καλή σας όρεξη!

  • Συνοδέψτε το αρνάκι σας με μια πλούσια αρχοντική μαρουλοσαλάτα
  • Δεν γίνεται να λείπει από το τραπέζι τζατζικάκι, κρασάκι, και χωριάτικο προζυμένιο ψωμάκι

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n