Γαρίδες με μύδια σε ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ξεχωριστή και διαφορετική μακαρονάδα, νόστιμη , για τους λάτρεις της κρέμας. Με ανάλαφρο τόνο καρύδας κάνει την μακαρονάδα αυτή και πολύ γευστική, και αρωματική.

Τα υλικά μας

  • 10-12 γαρίδες μέτριες ή μεγάλες
  • 1 κοκ πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 10-15 τεμ μύδια καθαρισμένα από την τρίχα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ γάλα καρύδας
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κ σ μαιντανός (ή φινόκιο)
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με τις γαρίδες. Καθαρίζουμε το σώμα από το κέλυφος και αφήνουμε το κεφάλι. Αφαιρούμε το εντεράκι που έχει στην ράχη και τις πλένουμε επιμελώς.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας και τα βγάζουμε λίγο πριν βράσουν στα λεπτά που λέει η συσκευασία.
  3. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μας και στην συνέχεια σοτάρουμε τις γαρίδες και τα μύδια για 2-3λεπτάκια μόνο από και από της δυο πλευρές ίσα ίσα να αλλάξουν το χρώμα τους. Προσθέτουμε τα μύδια μας.
  4. Σβήνουμε με ούζο και αφού αφήσουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η σάλτσα μας ομοιογενής και δεμένη.
  5. Λίγο πριν την βγάλουμε ρίχνουμε τον μαϊντανό και φρεσκοκομμένο πιπεράκι

-τις γαρίδες μας δεν πρέπει να τις βράζουμε πιο πολύ ώρα γιατί στεγνώνουν και γίνονται πιο σκληρές σαν λάστιχο.

-τα μύδια τα βάζουμε τελευταία γιατί δεν θέλουν σχεδόν καθόλου χρόνο. Γίνονται αμέσως. Όσο τα αφήνουμε ,τόσο σφίγγουν.

-τα μακαρόνια να τα βράσετε λιγότερο χρόνο από αυτή που γράφει η συσκευασία έτσι ώστε όταν τα ρίξετε στην σάλτσα να ρουφήξουν όλη την νοστιμιά

-μπορείτε να αντικαταστήσετε το ούζο με βότκα εάν θέλετε και τον μαϊντανό με άνηθο με το φινόκιο ή μάραθο.

-η συντήρηση της γαρίδας πρέπει να γίνετε στο ψυγείο σε σουρωτήρι με βρεγμένη πετσέτα στο ψυγείο. Η γαρίδες είναι ευπαθή οπότε καλό θα ήταν να καταναλωθεί αυθημερόν, γιατί αλλιώς αρχίζει και μαυρίζει. Εάν είναι φρέσκιες και θέλετε να τις βάλετε στην κατάψυξη θα πρέπει να της βάλετε σε διπλή σακούλα ώστε να μην της κάψει ο πάγος.  Εάν πάλι θέλετε να τις αποψύξετε όχι σε νερό αλλά αφήστε τες μόνες τους να ξεπαγώσουν σε ένα σκεύος σιγά σιγά στο ψυγείο.

– εάν νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε  την κρέμα γάλακτος και να ΄΄δέσετε΄΄ την σάλτσα με φυτικό βούτυρο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n