360 – Ένα roof garden με μαγευτική θέα και γεύσεις στο Μοναστηράκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά βρεθήκαμε σε ένα δροσερό και πανέμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Ακριβώς πάνω από την πλατεία στο Μοναστηράκι και με μαγευτική θέα την ακρόπολη και όλο το ιστορικό κέντρο το εστιατόριο 360 ήταν η ιδανική επιλογή για φαγητό και χαλάρωση.

Ανεβήκαμε στο roof garden και ο maitre μας συνόδεψε στο τραπέζι μας. Ο υπέροχος χώρος, το δροσερό αεράκι και η θέα της Ακρόπολης μας προετοίμασε για μια βραδιά αξέχαστη… που τελικά ήταν!

Ο σερβιτόρος ήταν πάρα πολύ εξυπηρετικός και χαμογελαστός. Το μενού φανερώνει την αγάπη του σεφ Ιωάννη Πατσόπουλου για τα Ελληνικά προϊόντα και τα μεσογειακά υλικά. Η επιλογή ήταν δύσκολη μιας και όλα τα πιάτα έδειχναν πρωτότυπα και πολύ γευστικά!

Αποφασίσαμε τι θα παραγγείλουμε και ξεχαστήκαμε με τη συζήτηση συνοδείας μουσικής και κρασιού… μέχρι που ήρθε ο σερβιτόρος με τα πρώτα πιάτα…

Βασιλομανίταρα γεμισμένα με λαδοτύρι και φέτα Μυτιλήνης, χώμα ελιάς, σαλάμι σύκου, ρόκα και μους γιαουρτιού με άρωμα πεύκου
Παντζαροσαλάτα με δίχρωμα παντζάρια, σταμναγκάθι, κροκάν φουντουκιού, τσιπς ξινόμηλου, μους κατσικίσιου τυριού και κρέμα βαλσάμικου Καλαμάτας

Τα ορεκτικά ήταν εξίσου νόστιμα και εντυπωσιακά… η παντζαροσαλάτα δροσιστική, ιδανική για μια καλοκαιρινή βραδιά… ενώ τα γεμιστά βασιλομανίταρα είναι ένα must για τους λάτρεις των μανιταριών! Με ένα τέτοιο ξεκίνημα ήμασταν σίγουροι πως η συνέχεια θα ήταν εκπληκτική…!

Ψαρονέφρι σωτέ με μείγμα από φρέσκα βότανα, αλμυρό χαλβά με πλιγούρι, μαρμελάδα τομάτας, ψητό κολοκύθι, σάλτσα εσπεριδοειδή με άρωμα γιασεμί
Κοτόπουλο Πίνδου στήθος ελευθέρας βοσκής σε κρούστα από φιστίκι Αιγίνης, πουρέ από ελαφόβοσκο και σάλτσα λεμονιού
Κόντρα φιλέτο προβάτου με πουρέ ρεβυθάδας, κανελόνι μελιτζάνας με γραβιέρα Νάξου και σάλτσα Μαυροδάφνης με φρέσκο θυμάρι

Δοκιμάσαμε τρία διαφορετικά κυρίως πιάτα με τρία διαφορετικά είδη κρέατος. Ό,τι και να σας αρέσει περισσότερο… και ό,τι και να διαλέξετε θα είναι εξαιρετική επιλογή. Εκπληκτικές πρώτες ύλες χρησιμοποιημένες με τον καλύτερο τρόπο, με αγάπη και φαντασία κάνουν τα πιάτα ονειρικά.

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει και το επιδόρπιο στο τέλος!

Τάρτα λεμονιού με Ιταλική μαρέγκα,,χώμα σοκολάτας και σιρόπι μοσχολέμονου
Σουφλέ φράουλας, αρωματισμένο με δυόσμο και παγωτό καϊμάκι με κροκάν φουντουκιού
Μους πικρής σοκολάτας, ναμελάκα γιαουρτιού, παντεσπάνι με άρωμα ελληνικού καφέ και πούδρα από φιστίκι Αιγίνης

360 Εστιατόριο και μπαρ

Ηφαίστου 2,

Μοναστηράκι, Αθήνα

Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-03.00

Σάββατο και Κυριακή 09.00-04.00

+30 210-3210006

www.three-sixty.gr

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!