
Παιδί και διατροφή
Όλοι εμείς οι γονείς ξεκινάμε τον αγώνα να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της γνώσης και της αθλητικής δραστηριότητας για το μέγιστο καλό αποτέλεσμα των παιδιών μας.

Μεζεδάκια Καθαράς Δευτέρας
Μια άλλη οπτική σερβιρίσματος των σαρακοστιανών, σαν μεζεδάκια έρχεται να μας δώσει μια άλλη οπτική για το πώς βλέπουμε μέχρι τώρα το τραπέζι μας.

Ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο
Σήμερα θα δούμε πως παράγεται ο “υγρός χρυσός” της Ελληνικής και Μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο.

Σύκα Κύμης Λιαστά
Στην αρχόντισσα του σύκου μας Κύμη, όλα τα σπίτια τον Αύγουστο, ταράτσες μπαλκόνια αυλές γεμίζουν τελάρα με σύκα που στεγνώνουν με τα μελτεμάκια και λιάζονται, προετοιμάζοντας τα για το χειμώνα.

Πρόσφορο
Πρόσφορο, ή λειτουργιά είναι η δωρεά, η προσφορά που δίνεται από τους πιστούς ώστε να τελεστεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Είναι άρτος είναι στρογγυλός (παλιότερα πριν την Άλωση χρησιμοποιούσαν τετράγωνα),που συμβολίζει το «άναρχον» και «ατελεύτητον» του Θεού

Τοπικές γευστικές απολαύσεις ή… Greekality
Η νέα τάση στον τουρισμό είναι οι “εμπειρίες”. Γιατί πως θα γνωρίσεις ένα τόπο αν δεν έρθεις σε επαφή με τους ντόπιους και να μάθεις τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα τους;

Κάρπαθος
Υπέροχη, άγρια, βραχώδης, και ανεμώδης Κάρπαθος ή Ανεμοέσσα κατά τον Όμηρο!!!! Ένα παραδοσιακό νησί που κρατάει ακόμα τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά του.

Η κυρά Σαρακοστή
Όταν ήμουν παιδάκι, θυμάμαι την μανούλα μου, που μας έφτιαχνε την κυρά Σαρακοστή!! Τι χαρά!!! Την έβαζα σε ένα μέρος και αγωνιωδώς περίμενα να περάσει η βδομάδα να κόψω το ένα ποδαράκι!!!

Ο παλιός ξυλόφουρνος του Φουντουλάκη
Σε ένα από τα ταξίδια μου, πέρασα από την όμορφη Γεωργιούπολη Χανίων. Η έντονη μυρωδιά του ψωμιού που μου έσπασε την μύτη στον κεντρικό δρόμο με οδήγησε σε έναν πολύ παλιό ξυλόφουρνο…

Ο φούρνος την κυρά Μηλιάς
Αφού βρέθηκα στην Αερόπολη φυσικά και θα επισκεπτόμουνα τον παλιότερο φούρνο της Πελοποννήσου, τον φούρνο της κυρά Μηλιάς