Αφιερώματα

Αφιερώματα

Η πατάτα

Είναι ένα αγαπητό λαχανικό, στο οποίο μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους

Περισσότερα
via pixabay
Αφιερώματα

25η Μαρτίου

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου; Το έθιμο με το μπακαλιάρο και πολλά άλλα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Περισσότερα
Image by Stefan Schweihofer from Pixabay
Αφιερώματα

Τα σαλιγκάρια

Η θρεπτική του αξία αρχίζει από αναφορές του στην αρχαία Ελλάδα το οποίο το είχαν στην διατροφή τους, ακόμα και στην ιατρική αφού γίνεται αναφορά από τον Ιπποκράτη  την βλέννα του για στην ανάπλαση των κυττάρων.

Περισσότερα
Αφιερώματα

Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα συμβολίζει την καθαρότητα ή την αγνότητα, αν προτιμάτε, καθώς είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής δηλαδή της μεγάλης νηστείας του Πάσχα που διαρκεί 40 μέρες όσες και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Περισσότερα
via shutterstock
Αφιερώματα

Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης τη δεύτερη εβδομάδα των αποκριών και παραδοσιακά καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Περισσότερα
Αφιερώματα

Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας

Το ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού, με ειδικό λογότυπο και με την ένδειξη ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο εδεσμάτων ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με αντίστοιχα ικανοποιητικό επίπεδο συνολικής παροχής υπηρεσιών.

Περισσότερα
Αφιερώματα

Φάρμα Καραΐσκος

Μια ηλιόλουστη μέρα του Σεπτέμβρη ξεκίνησε με μια επιθυμία που είχα πάντα στο μυαλό και περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία να την πραγματοποιήσω.

Περισσότερα