Αφράτα κεφτεδάκια με πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα θα κάνουμε αφράτα, πεντανόστιμα, μυρωδάτα κεφτεδάκια. Ο κιμάς θα είναι μισός –μισός.

Τα υλικά μας

  • 500γρ πρόβειος κιμάς
  • 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 -3 σκ σκόρδο λιωμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • ¼ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μόνο την ψίχα)μουλιασμένο σε νερό (ή μπορείτε να ρίξετε στο νερό κρασί, ή ούζο)
  • 2κ σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κ σ ξύδι
  • 1 κ σ ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ούζο στο πλάσιμο-προαιρετικά-

Διαδικασία

  1. Σε μια λεκάνη  ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά. Είναι σημαντικό να έχει το μείγμα μας υγρά ώστε να γίνουν αφράτοι οι κεφτέδες. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά κλείνουμε το μείγμα μας με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα για να βγάλουν τα αρώματά και τα μπαχαρικά.  
  2. Στην στην συνέχεια βρέχουμε την παλάμη μας με λίγο ούζο και ξεκινάμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας. 
  3. Τα αλευρώνουμε ,τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ τυχόν αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, (Το λάδι να καλύπτει περίπου το μισό κεφτεδάκι).Τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n