Αγκινάρες αλά πολίτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμες θρεπτικές υγιεινές και ελαφριές αγκιναρούλες με μπόλικες πατατούλες και καροτάκι, ελαιόλαδο να τις λούζει και να αναδεικνύει την υπέροχη ντελικάτη τους γεύση. Πόσο καιρό έχετε να φτιάξετε αυτό το νόστιμο φαγητάκι??? Για πάμε να το θυμηθούν οι παλιοί και να το μάθουν οι καινούριοι!!!

Τα υλικά μας

  • 12 αγκινάρες καθαρισμένες ή μια συσκ κατεψυγμένες
  • 3 πατάτες κομμένες σε χοντρά καρέ
  • 3 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½  ματ άνηθος
  • ½ ματ μάραθος
  • Χυμός από 2 ζουμερά βιολογικά λεμόνια
  • 1-2 κ γ κόρν φλάουρ
  • Ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας και τα σοτάρουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τα καρότα τις πατάτες και τις αγκινάρες. Σοτάρουμε ελαφρά 4-5 λεπτά, και στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μισή ωρίτσα.
  2. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι του φαγητού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τον κόρν φλάουρ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς και το προσθέτουμε στο φαγητό αφήνοντας να πάρει 2-3 βράσεις και να δέσει η σάλτσα.
  3. Αλλιώς μπορείτε να δέσετε το φαγητό σας με αυγολέμονο

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n