Αγριοκάτσικο στην γάστρα με χόρτα και πατάτες

Facebook
Pinterest
Twitter

Μου φέραν πεσκέσι αγριοκάτσικο ντόπιο. Το κρέας του είναι χαρακτηριστικά πολύ κόκκινο. Ε…αφού έχω και χόρτα, θα τα μαγειρέψω μαζί στην γάστρα και θα μελώσει και θα γίνει λουκούμι… Δεν υπάρχει κατ’ εμέ πιο υπέροχος συνδυασμός από το κατσίκι ή το αρνί με τα χόρτα. Πόσο μάλλον από αυτό το αγριοκάτσικο!!!!!

Τα υλικά μας

  • 1,6 κιλό αγριοκάτσικο κομμένο σε μερίδες
  • 1,5 κιλό χόρτα εποχής (ζοχοί, ιταλικά ραδίκια, καυκαλήθρες, μυρώνια κλπ)
  • 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 1 ντομάτα ώριμη περασμένη στον τρίφτη
  • 3-4 πατάτες κομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • ρίγανη θρούμπι θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας. Ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και βάζουμε μέσα κομματάκια σκόρδου. Παίρνουμε το λεμόνι και το περνάμε τρίβοντάς το επάνω από όλα τα κομμάτια του κρέατος. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη, θρούμπι και θυμάρι. Τοποθετούμε το κρέας μας στην γάστρα.
  2. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας μας ή εάν έχουμε ταψί με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο, και το βάζουμε να ψηθεί με την πέτσα προς τα κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220ο κελσίου, ανάλογα με τον φούρνο μας την πρώτη μισή ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 180 για περίπου μιάμιση ώρα ακόμα. .
  3. Όσο ψήνετε το αρνάκι μας προετοιμάζουμε τα χόρτα. Τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε πολύ σχολαστικά. Στην συνέχεια βάζουμε τα χόρτα μας να βράσουν 5-10 λεπτά περίπου. Κόβουμε τις πατάτες.
  4. Τα σουρώνουμε (κρατάμε λίγο νερό στην άκρη σε περίπτωση που χρειαστούν υγρά στο αρνάκι μας να συμπληρώσουμε).
  5. Μόλις περάσει η ώρα μαγειρέματος του κρέατος μας, βγάζουμε την γάστρα από το φούρνο, αφαιρούμε το κρέας από την γάστρα και βάζουμε στην βάση της γάστρας τις πατάτες και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε γύρω γύρω επάνω στις πατάτες το κρέας με τη πέτσα προς τα πάνω και στην μέση τα χόρτα. Συμπληρώνουμε εάν χρειαστεί υγρά που έχουμε κρατήσει από τα χόρτα.
  6. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν 40 λεπτά ακόμα. Στην συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek