Αλευρόπιτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πριν πολλά χρόνια δούλευα σε ένα ξενοδοχείο στην Κατερίνη. Εκεί λοιπόν είχα γνωρίσει μια κυρία όπου έφτιαχνε αυτή την αλευρόπιτα. Την οποία συνήθιζα να φτιάχνω έπειτα συχνά καθ’ ότι έγινε η αγαπημένη του γιού μου. Πανεύκολη, γρήγορη, την κάνεις σε 2 λεπτά, με 4 υλικά τα οποία όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και την απολαμβάνει όλη η οικογένεια.

Τα υλικά μας

  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 400 γρ φέτα τριμμένη
  • 1  φλ νερό (περίπου)
  • 50 γρ βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Διαδικασία

  1. Η διαδικασία μας πανεύκολη.
  2. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180ο στην αντίσταση
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι τα αυγά και το νερό ,και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύς χυλός.
  4. Βουτυρώνουμε την λαμαρίνα μας, και την βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί.
  5. Μόλις ζεσταθεί αρκετά την βγάζουμε και ρίχνουμε τον χυλό μας να πάει παντού και να είναι μια λεπτή στρώση
  6. Ρίχνουμε από πάνω την φέτα μας σκορπίζοντας την να πάει παντού σε όλα τα σημεία.
  7. Παίρνουμε το υπόλοιπο βουτυράκι που μας έμεινε από το άλειμμα, και το σκορπάμε σε πολύ μικρά κομματάκια να πάει παντού.
  8. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη.
  9. Την ψήνουμε στους 180ο  μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!