Πριν πολλά χρόνια δούλευα σε ένα ξενοδοχείο στην Κατερίνη. Εκεί λοιπόν είχα γνωρίσει μια κυρία όπου έφτιαχνε αυτή την αλευρόπιτα. Την οποία συνήθιζα να φτιάχνω έπειτα συχνά καθ’ ότι έγινε η αγαπημένη του γιού μου. Πανεύκολη, γρήγορη, την κάνεις σε 2 λεπτά, με 4 υλικά τα οποία όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και την απολαμβάνει όλη η οικογένεια.
Τα υλικά μας (για ταψί 40Χ30)
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 400 γρ φέτα τριμμένη
- 1 φλ νερό (περίπου)
- 50 γρ βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Διαδικασία
- Η διαδικασία μας πανεύκολη.
- Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180ο στην αντίσταση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι τα αυγά και το νερό ,και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύς χυλός.
- Βουτυρώνουμε την λαμαρίνα μας, και την βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί αρκετά την βγάζουμε και ρίχνουμε τον χυλό μας να πάει παντού και να είναι μια λεπτή στρώση
- Ρίχνουμε από πάνω την φέτα μας σκορπίζοντας την να πάει παντού σε όλα τα σημεία.
- Παίρνουμε το υπόλοιπο βουτυράκι που μας έμεινε από το άλειμμα, και το σκορπάμε σε πολύ μικρά κομματάκια να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη.
- Την ψήνουμε στους 180ο μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.