Βελούδινη και απολαυστική πρόταση με μακαρόνια κοραλλάκι, και κοτόπουλο. Αγαπημένη συνταγή μεγάλων και μικρών.
Τα υλικά μας
- 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε πλάγιες φέτες
- 500 γρ ζυμαρικά κοραλλάκι
- 350 γρ κρέμα γάλακτος
- 400 γρ γάλα
- 400 γρ ζωμός κοτόπουλο
- 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 γρ παρμεζάνα
- 1 κ σ βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει για να ρίξουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο του παρασκευαστή
- Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο, και στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό ,το γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει 10-12 λεπτά.
- Στην συνέχεια αδειάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι.