Αλφρέντο με κοτόπουλο και μακαρόνια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Βελούδινη και απολαυστική πρόταση με μακαρόνια κοραλλάκι, και κοτόπουλο. Αγαπημένη συνταγή μεγάλων και μικρών.

Τα υλικά μας

  • 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε πλάγιες φέτες
  • 500 γρ ζυμαρικά κοραλλάκι
  • 350 γρ  κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ γάλα
  • 400 γρ ζωμός κοτόπουλο
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ παρμεζάνα
  • 1 κ σ βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει για να ρίξουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο του παρασκευαστή
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο, και στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό ,το γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει 10-12 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια αδειάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!