Αλμυρή τούρτα πέστροφας

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο κατεξοχήν παραδοσιακό Σουηδικό, τούρτα αλμυρή με σολομό και τυρί Φιλαδέλφεια …που το προσφέρουν σε μπουφέδες για ορεκτικό, και σε επίσημα τραπέζια (Χριστούγεννα, γενέθλια κλπ) σε μια Ελληνική παραλλαγή!

Σήμερα λοιπόν θα το δούμε στην Ελληνική του έκδοση με προϊόντα που παράγουμε !
Ένα πολύ γρήγορο έδεσμα πολύ εύκολο που δεν θέλει χρόνο και σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε μια δύσκολη στιγμή!
Μπορούμε να την κάνουμε σε στρογγυλή ή και σε στενόμακρη φόρμα.

Υλικά

  • Μια φόρμα τόστ
  • 500 γρ κατίκι Δομοκού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένος
  • 1 πέστροφα Καρπενησίου Fresko καπνιστή ή μαριναρισμένη
  • λίγα τοματινια
  • 1 αγγούρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τις φέτες του τοστ και αφαιρούμε την κόρα. Τις στρώνουμε στην φόρμα μας ώστε να καλύπτει τον πάτο.
  2. Σε ένα μπολ παίρνουμε το μισό κατίκι και το ένα τρίτο της πέστροφας. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι τον άνηθο το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στις φέτες του τοστ που έχουμε στρώσει και επαναλαμβάνουμε και σε δεύτερη στρώση.
  3. Σε τρίτη στρώση απλώνουμε φέτες αγγούρι, τοματίνια κομμένα στη μέση και το ένα τρίτο της πέστροφας.
  4. Απλώνουμε τελευταία στρώση ψωμί του τοστ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Όσο κρυώνει, μπορούμε να κάνουμε προετοιμασία για το γαρνίρισμα. Κόβουμε λοιπόν τα τοματίνια στην μέση, φέτες αγγούρι λεπτές, τουφίτσες από άνηθο και ξύσμα λεμονιού.
  5. Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
  6. Παίρνουμε το άλλο μισό κατίκι που έχουμε αφήσει και το στρώνουμε όμορφα γύρω γύρω. Τοποθετούμε την γαρνιτούρα μας όπως μας αρέσει καλύτερα!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n