Αρνάκι με αγκινάρες και λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Παραδοσιακό φαγητό που το μαγειρεύεις και μοσχοβολάει το σπίτι. Νόστιμο πολύ, με αρώματα και γεύσεις, που το συναντούμε σε γιορτινά τραπέζια, Χριστουγέννων αλλά και πασχαλινά!

Τα υλικά μας

  • 1 ½ -2 κιλά αρνί χεράκι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 συσκ. Αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα καρέ
  • 3 καρότα κομμένα σε ραβδάκια
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματς. Άνηθο
  • 4-5 πατάτες μέτριες κομμένες χοντρό καρέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Υλικά για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνάκι μας γύρω γύρω όλα τα κομμάτια . Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι τα φρέσκο, το ξερό, και συμπληρώνουμε νερό έως ότου να το σκεπάσει. Αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 3 τέταρτα περίπου.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας και ξανά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για άλλα 3 τέταρτα περίπου.
  3. Στο τέλος λίγο πριν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το τραβάμε από την φωτιά και ακολουθούμε στην συνέχεια την διαδικασία για το αυγολέμονο. περιχύνουμε το φαγητό μας ,και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού από τα χερούλια.

-εάν οι αγκινάρες μας είναι φρέσκιες τις βάζουμε περίπου 20 λεπτά πριν το βγάλουμε το φαγητό μας.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!