Αρνάκι με πιπεριές και μελιτζάνες

Facebook
Pinterest
Twitter

Παραδοσιακό πιάτο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις που σε ταξιδεύουν στο χωριό. Ακόμα και όταν το μαγειρεύετε, ο συνδυασμός του κρέατος, με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, μαζί με το καπνιστό τυρί θα σας τρελάνουν. Συνδυάστε το με τραχανά, ή χυλοπίτες και απογειώστε το πιάτο σας

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κιλό αρνάκι
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
  • 250 γρ καπνιστό τυρί Μετσόβου
  • 3 σκ σκόρδο
  • 500 γρ ζωμός
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3κ σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-θυμάρι

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια ,το ξεπλένω πολύ καλά(μην τυχόν υπάρξουν τρίματα από κόκκαλο), και το σοτάρω με ελαιόλαδο. Συμπληρώνω το κρεμμύδι, τις πιπεριές, στην συνέχεια το σκόρδο και σβήνω με το κρασί. Αφήνω λίγα λεπτά να φύγει η αλκοόλη και στην συνέχεια προσθέτω τις ντομάτες, το θυμάρι και τον ζωμό. Χαμηλώνω την φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει 1 ωρίτσα και ένα τέταρτο περίπου.
  2. Όσο σιγοβράζει το κρέας μας, κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια ,και τις τοποθετώ επάνω σε λαδόκολλα σε ταψί. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Τις ανακατεύω και τις ψήνω στο φούρνο στους 180ο για περίπου ένα τεταρτάκι. Στη συνέχεια αφαιρώ το ταψί από το φούρνο.
  3. Όταν έχει μαλακώσει ελαφρά το κρέας μας, παίρνουμε μια γάστρα και βάζουμε το κρέας μας με τα υγρά στην γάστρα, συμπληρώνουμε τις μελιτζάνες μέσα, και κόβουμε σε κομμάτια το καπνιστό τυρί και το «κρύβουμε» ανάμεσα στο κρέας (κρατάμε ένα κομμάτι τυρί για να το τρίψουμε επάνω στο σερβίρισμα). Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και το τοποθετούμε στο φούρνο.
  4. Ψήνουμε το κρέας μας για περίπου μισή ώρα ακόμα με 3 τέταρτα(εξαρτάται πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του κρέατος μας)
  5. Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο, αφαιρούμε την λαδόκολλα για να πάρει χρώμα.

 

Σερβίρουμε το κρέας μας, ραντίζοντας το με μαϊντανό και τυρί καπνιστό τριμμένο

 

-το ζωμό που έχει το φαγητό μας, το παίρνουμε και φτιάχνουμε με αυτό τον τραχανά, ή το κους κους, ή τις χυλοπίτες μας.

-εάν θέλετε πατατούλες, τις βάζουμε με το κρέας μας στο στάδιο που βάζουμε το φαγητό στο φούρνο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek