Αρνί στηθούρια με πατάτες και λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα υπέροχο πιάτο πραγματικά, χαμηλό σε κοστολόγιο, με πολλά αρώματα, που μπορούμε να το φτιάξουμε σε ένα γιορτινό τραπέζι, ή στο Κυριακάτικο τραπέζι μας. Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και να είναι το ίδιο υπέροχο με αρνίσια παϊδάκια

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κ αρνίσια στηθούρια ή παϊδάκια
  • 5 πατάτες κομμένες ροδέλες και σοταρισμένες ελαφρά.
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια και σοταρισμένες ελαφρά.
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 3 σκ σκόρδο σε φέτες
  • ½ φλ κρασί λευκό
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κ σ πελτέ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Μπαχάρι-ρίγανη-ζάχαρη-αλάτι-πιπέρι-γαρύφαλλο πούδρα

Διαδικασία

  1. Ζεματάμε τα κομμάτια του αρνιού και τα ξεπλένουμε καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε όλα τα κομμάτια του αρνιού για 3 λεπτά. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το καρότο και τα μπαχαρικά. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα το αρνάκι και τον πελτέ διαλυμένο μέσα σε νερό. Ρίχνουμε αλάτι –πιπέρι και την ζάχαρη και το αφήνουμε να σιγοβράσει 1- 1 ½ ώρα (ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια μας κλπ) όσο περιμένουμε να γίνει το αρνάκι μας προετοιμάζουμε τις πατάτες και τις πιπεριές σοτάροντας τες.
  3. Όταν γίνει το αρνάκι μας, σε μια γάστρα στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στον πάτο της γάστρας, στην συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια του αρνιού, περιχύνουμε με την σάλτσα και στο τέλος από πάνω με τις πιπεριές.
  4. Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρουμε ζεστό!

-τον πελτέ δεν τον σοτάρουμε εδώ πέρα γιατί δεν θέλουμε να δέσει η σάλτσα μας. Το θέλουμε ζουμεροί για να τραβήξουν ζουμάκι τα λαχανικά και οι πατατούλες μας.

-το αρνάκι μας δεν το σοτάρουμε πολύ ώρα για να κρατήσει τους χυμούς του και να μην χαθούν στο σοτάρισμα ώστε να αφήσει την γεύση στο σιγομαγείρεμα.

-προσέχουμε στο σιγομαγείρεμα του αρνιού μας να έχει υγρά. Εάν χρειαστούμε ,προσθέτουμε μόνο βραστό νερό για να μην κόψει ο βρασμός και σφίξει το κρέας μας.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!