Αρνίσια παϊδάκια με λαχανικά φούρνου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα υπέροχο πιάτο, νόστιμο για ένα καλοκαιρινό Κυριακάτικο τραπέζι που το αγαπάνε όλοι. Πλούσιο σε λαχανικά και η νοστιμιά  από τα παϊδάκια να σου γαργαλάνε τους γευστικούς σου κάλυκες.

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 3 μελιτζάνες
  • 5 κολοκύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 ντομάτες σφιχτές κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 1 πράσο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός λεμόνι
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο

Διαδικασία

  1. Αφού τα πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας, ξεκινάμε το κόψιμο. Το κόψιμο στα λαχανικά μας διαφέρει το ένα με το άλλο. Και αυτό γιατί κάποια είναι πιο σκληρά (καρότο, πατάτα) και κάποια είναι πιο μαλακά (κολοκυθάκι, μελιτζάνα, κρεμμύδι κλπ). Οπότε φροντίζουμε το κόψιμο τους να είναι για το καθένα λαχανικό  ξεχωριστά κομμένο.
  2. Παίρνουμε τα παϊδάκια και τα αλείφουμε με λεμόνι και πιπέρι και δεντρολίβανο.
  3. Ανάβουμε τον φούρνο μας να προθερμαίνετε.
  4. Σε μια γάστρα σκορπάμε τα λαχανικά μας.
  5. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις ντομάτες το κρασί το σκόρδο το αλατοπίπερο την ρίγανη, και περιχύνουμε τα λαχανικά μας.
  6. Τοποθετούμε επάνω τις ροδέλες από την ντομάτα και από πάνω τα παϊδάκια.
  7. Την  βάζουμε στο φούρνο με κλειστό το καπάκι για περίπου 45 λεπτά.
  8. Έπειτα ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε άλλο ένα τέταρτο για να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε ζεστά με ζεστό ψωμί, χωριάτικη σαλάτα και ελληνική φέτα.

Τα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n