Αστακός γιουβέτσι

Facebook
Pinterest
Twitter

Ο αστακός στα καλύτερα του! Όταν τον παντρεύουμε και με μανέστρα φτιαγμένη με χωριάτικες πρώτες ύλες…δεν μένει παρά το αποτέλεσμα να είναι υπέροχο

Τα υλικά μας

  • 1 αστακός γύρω στο κιλό ή 2-3 αστακοουρές κτψ
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 500 γρ  κριθαράκι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ φλ κρασί λευκό
  • ½ συσκ ντομάτα κονκασέ ή 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι-2 φύλλα δάφνης- 5 κόκκους μπαχάρι
  • Λίγη ζάχαρη

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τον αστακό ή τις αστακοουρές να βράσουν σε μια κατσαρόλα βάζοντας μέσα ένα κρεμμύδι ,το καρότο,1 σκ σκόρδο και σε ένα πουγκί τα φύλλα δάφνης με το μπαχάρι (για να τα μαζέψουμε μετά εύκολα. Αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά.
  2. Στην συνέχεια βγάζουμε τον αστακό ή τις αστακοουρές, αφαιρούμε το πουγκί με τα μπαχαρικά, και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το ζωμό με τα λαχανικά. Το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
  3. Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το ένα ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο και τα σοτάρουμε . στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, την μανέστρα ,και το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα, την ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά, και σιγά σιγά το ζωμό μας με μια κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν αποσύρουμε το γιουβέτσι από την φωτιά ,φτιάχνουμε την γεύση σε αλατοπίπερο, κόβουμε τον αστακό ή την αστακοουρά σε φέτες και το προσθέτουμε στο γιουβέτσι.
  4. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και μπούκοβο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek