Αυγόφετες γλυκές

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολες και γρήγορες αυγόφετες για το πρωινό μας. Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με αυτό το πρωινό, με κανελίτσα και ζάχαρη από πάνω , περιχυμένες με μέλι ,ζεστές ζεστές…

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για ένα γλυκό ξεκίνημα ημέρας??

Τα υλικά μας

  • ½ φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φετούλες
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1 βανίλια
  • 400 γρ γάλα
  • 3 κ σ βούτυρο
  •  Σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Μέλι για το τόπινγκ
  • Κανέλα , μαύρη ζάχαρη
  • Φρούτα εποχής – καρύδια-

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα τα αυγά την βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  2. Κόβουμε φέτες 2 εκ περίπου το ψωμί και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε το μείγμα του γάλατος από πάνω και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να τραβήξει το ψωμί το γάλα. Στην συνέχεια γυρνάμε το ψωμί από την άλλη μεριά.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο σπορέλαιο με το βούτυρο, και ξεκινάμε να ψήνουμε 2-3 φέτες την φορά στο τηγάνι. Τις γυρνάμε από την άλλη και τις βγάζουμε όταν  έχουν πάρει ελαφρύ χρωματάκι. Της μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστές με μέλι, ζάχαρη ξηρούς καρπούς ή και φρούτα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n