Εύκολες και γρήγορες αυγόφετες για το πρωινό μας. Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με αυτό το πρωινό, με κανελίτσα και ζάχαρη από πάνω , περιχυμένες με μέλι ,ζεστές ζεστές…
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για ένα γλυκό ξεκίνημα ημέρας??
Τα υλικά μας
- ½ φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φετούλες
- 4 αυγά μεγάλα
- 1 βανίλια
- 400 γρ γάλα
- 3 κ σ βούτυρο
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα
- Μέλι για το τόπινγκ
- Κανέλα , μαύρη ζάχαρη
- Φρούτα εποχής – καρύδια-
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα τα αυγά την βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Κόβουμε φέτες 2 εκ περίπου το ψωμί και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε το μείγμα του γάλατος από πάνω και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να τραβήξει το ψωμί το γάλα. Στην συνέχεια γυρνάμε το ψωμί από την άλλη μεριά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο σπορέλαιο με το βούτυρο, και ξεκινάμε να ψήνουμε 2-3 φέτες την φορά στο τηγάνι. Τις γυρνάμε από την άλλη και τις βγάζουμε όταν έχουν πάρει ελαφρύ χρωματάκι. Της μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστές με μέλι, ζάχαρη ξηρούς καρπούς ή και φρούτα.