Αχινοσαλάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εξαίσια σαλατούλα που το μόνο πράγμα που πρέπει να ξέρουμε εδώ είναι πώς θα τους καθαρίσουμε.

Οι αχινοί κατ’ αρχήν δεν τρώγονται όλοι. Αυτοί που τρώγονται είναι καφεκόκκινοι ή καφέ ή μωβ.

Στα αγκαθάκια τους συνήθως έχουν πάντα ένα πετραδάκι ή φύκι.

Οι καλύτεροι αχινοί είναι εκείνοι που μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού γιατί τότε έχουν τα περισσότερα αυγά.

Τα υλικά μας

  • 15-20 αχινούς
  • 2 κ σ χυμός λεμονιού
  • 4 κ σ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Φοράμε χοντρά γάντια και παίρνουμε ένα ψαλίδι. Τους ανοίγουμε κυκλικά από την μαλακιά πλευρά τους. Ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό κατά προτίμηση την άμμο από μέσα και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα αυγά ,τα οποία έχουν ένα έντονο πορτοκαλί βαθύ χρώμα.
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λεμόνι και ελαιόλαδο και λίγο από το θαλασσινό νερό που έχει ο αχινός.
  3. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε… ουζάκι, παρεούλα κλπ.!!!

Καλή επιτυχία!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!