Μπακαλιάρος με χόρτα τσιγαριστά

Facebook
Pinterest
Twitter

Νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο που αρέσει σε όλους!

Τα υλικά μας

  • 1000 γρ μπακαλιάρο κατεψυγμένο ξαρμυρισμένο
  • 1000 γρ από διάφορα χόρτα όπως σπανάκι, βλίτα, ζοχούς, καυκαλήθρες, λάπαθα, σέσκουλα, τσουκνίδες
  • Από μυρωδικά: μυρώνια, μάραθος, άνηθος,
  • 1  ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη κομμένη καρεδάκι
  • Ελαιόλαδο grelia
  • 2 σκ σκόρδο
  • 5-6 φιλέτα λιαστή ντομάτα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Η αναλογία εδώ είναι ανάλογα το τι σας αρέσει εσάς και το τι θα βρείτε στην αγορά.
  2. Πλένετε και καθαρίζετε τα χόρτα σας.
  3. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το πράσο.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμυδάκι, και το πράσο και τα σοτάρετε. Στην συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, και την λιαστή ντομάτα. Έπειτα ρίχνετε την ντομάτα, και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  5.  Έπειτα ρίχνετε τα χόρτα σας και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 10 λεπτά.
  6. Δεν χρειάζονται νερό, γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, τα μυρωδικά μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τα τσιγαριστά χόρτα σαν βάση και τον μπακαλιάρο από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek