Μπακαλιάρος πλακί

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Το ψάρι είναι από τις σημαντικότερες πηγές διατροφής μας καθώς έχουν πολλές θρεπτικές ουσίες χρήσιμες για τον οργανισμό μας, όπως πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες καθώς και πολλά άλλα πολύτιμα στοιχεία.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα πλούσια λαχανικά μας γίνεται ένα κορυφαίο πιάτο νόστιμο υγιεινό αλλά και πολύ θρεπτικό.

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 2 καρότα σε φέτες
  • 2 πατάτες σε χοντρά καρέ
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1/2 ποτήρι ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί ή μια γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ψάρι μας και ανακατεύουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε τη γάστρα μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Όταν περάσει η μισή ώρα και τα υλικά μας έχουν σχεδόν ετοιμαστεί, παίρνουμε το ψάρι και το ενσωματώνουμε βυθίζοντας το μέσα στα λαχανικά με προσοχή.
  3. Ξανά βάζουμε την γάστρα στο φούρνο για ένα τέταρτο ακόμα με είκοσι λεπτά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n