Banoffee με μπισκότα Oreo

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ποιος δεν θέλει ένα κομμάτι αφράτο γευστικό υπέροχο καραμελωμένο κομμάτι μπανόφι; Να λιώνει στο στόμα και ένας χείμαρρος από μπανάνα, μπισκότο όρεο, καραμελωμένο ζαχαρούχο και σαντιγί να σε πλημμυρίζει απόλαυση; Πολύ εύκολο και άμα έχεις κάνει την προεργασία του ζαχαρούχου γίνετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι, για γενέθλια ή γιορτή, για επέτειο, για Χριστούγεννα, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου… για για για … παντού πάει ένα banoffee!!!!!

Τα υλικά μας

  • 2 πακέτα Oreo (154 γρ το ένα)
  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
  • 3 μπανάνες γινομένες και σφιχτές
  • 1 συσκευασία κρέμα για σαντιγί
  • 80 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Κατ αρχήν ξεκινάμε την προεργασία του ζαχαρούχου γάλατος

Έχουμε 2 + 1 τρόπους

  • Ο πρώτος τρόπος και ο ποιο χρονοβόρος είναι ο εξής.

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε κάτω στον πάτο 2-3 κουτάλια και τοποθετούμε επάνω τα δύο κουτάκια ζαχαρούχο. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά καλά τα κουτάκια.

Τα κουτάλια τα βάζουμε ώστε να μην έρχεται σε επαφή ο πάτος με τον πάτο του κουτιού και κάψει (δημιουργήσει πετσούλα) μέσα στο γάλα. Το νερό που θα βράζει θα πρέπει να κυκλοφορεί γύρω γύρω και από κάτω.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 ώρες. Το ελέγχουμε να συμπληρώνουμε το νερό και να είναι πάντα καλυμμένο γύρω γύρω.

Ναι το ξέρω είναι πάρα πολύ χρονοβόρο αυτό, όμως μπορείτε να το κάνετε με περισσότερα κουτιά και να τα έχετε για επόμενη φορά έτοιμα. Όταν βράσουν μπορούν να αποθηκευτούν στο ντουλάπι κανονικά (εννοείτε χωρίς να ανοιχτούν)

  • Ο δεύτερος τρόπος είναι σε αντικολλητικό σκεύος. 

Βάζουμε λίγο βούτυρο στον πάτο του σκεύους να πάει παντού και αδειάζουμε το ζαχαρούχο. Με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά γρήγορα για πέντε λεπτά. Προσέχουμε να μην μας πιάσει κάτω το ζαχαρούχο και δημιουργηθεί η πετσούλα.

  • Ο εναλλακτικός και πλέον ο πιο εύκολος και διαδεδομένος τρόπος είναι να το αναζητήσουμε σε σούπερ μάρκετ δίπλα στα ζαχαρούχα γάλατα έτοιμο καραμελωμένο.

Αφού έχουμε έτοιμο καραμελωμένο το ζαχαρούχο μας τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα και γρήγορα.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ένα πακέτο και 3-4 μπισκότα από το άλλο πακέτο και τα αλέθουμε. (για μία φόρμα 28 εκατοστών διάμετρο)

Μόλις τα αλέσουμε τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. Το βούτυρο μας πρέπει να είναι το 1/3 του βάρους περίπου, του μπισκότου μας. (δηλ εάν είναι 220 γρ το μπισκότο το βούτυρο θα είναι 80 γρ)

Ανακατεύουμε και το στρώνουμε στον πάτο της φόρμας και ένα εκατοστό γύρω γύρω στα πλάγια.

Το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και το ξανά βάζουμε στο ψυγείο.

Όσο περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα, κόβουμε τις μπανάνες και χτυπάμε την σαντιγί.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το ψυγείο απλώνουμε τις μπανάνες, τρίβουμε 3-4 μπισκότα όρεο.

Από πάνω προσθέτουμε την σαντιγί. Διακοσμούμε όπως επιθυμούμε (τριμμένα όρεο κλπ)

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n