Μπάρμπεκιου σάλτσα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Διαδεδομένη, αγαπημένη σάλτσα που βρίσκετε πάντα στην κουζίνα μας, για να συνοδέψει τα κρεατικά μας τα σνάκ, μπέργκερ κλπ. Εύκολη πολύ στην διαδικασία με πολλά αρώματα και πλούσια γεύση.

Τα υλικά μας

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 σκ σκόρδο πουρέ
  • 2 κ σ μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • 200 γρ κέτσαπ
  • 2 κ σ μελάσα
  • 1 ½ κ γ πάπρικα καπνιστή
  • ¼ κ γ τσίλι
  • 1 κ γ ξύδι βαλσαμικό
  • 2 κ σ μελάσα
  • 6 σταγόνες υγρό καπνό
  • ¼ κ γ θυμάρι
  • 1/6 κ σ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 κ σ σπορέλαιο
  • 3 κ σ μαυροδάφνη

Διαδικασία

Σε μια γαλατιέρα  ρίχνουμε το σπορέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι το πολτοποιημένο, το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να φύγει η κάψα του. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το σκόρδο σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κέτσαπ και την μελάσα και το υγρό καπνό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n