Μπισκότα βρώμης healthy

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υγιεινά, εύκολα, μυρωδάτα μπισκοτάκια βρώμης χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι και ταχίνι, και με ελαιόλαδο. Προσφέρετε άφοβα στα παιδιά σας ,αφού μόνο καλό θα τους προσφέρουν ,αλλά και στον εαυτό σας ! τρώτε πλέον χωρίς τύψεις!

Τα υλικά μας

  • 250 γρ βρώμη
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ χυμός φρέσκος πορτοκάλι και ξύσμα
  • 90 γρ ταχίνι
  • 100 γρ μέλι
  • 2 κ γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ γ κανέλα
  • ½ κ γ σόδα
  • ½ κγ τζίντζερ πούδρα
  • ¼ κ γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • Προαιρετικά ξηρούς καρπούς ,αποξηραμένα φρούτα για στόλισμα.

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε την βρώμη και την βάζουμε στον μπλέντερ να γίνει σαν αλεύρι.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι το ελαιόλαδο το μέλι το χυμό και το ξύσμα τα μπαχαρικά το μπέικιν και την σόδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε την βρώμη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για μισή ωρίτσα.
  4. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και δυο κουταλάκια του γλυκού. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί. Βρέχουμε το ένα μας κουταλάκι ελαφρά και παίρνουμε με το άλλο κουταλάκι λίγη ποσότητα. Βοηθάμε με το βρεγμένο κουταλάκι, να ξεκολλήσει η  ποσότητα από το άλλο και την τοποθετούμε στο ταψί. Επειδή έχει μέλι μέσα θα κολλάει το μείγμα, γιαυτό με το βρεγμένο κουταλάκι βοηθάμε το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε. 
  5. Ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας για 10-12 λεπτά στους 180ο . Όταν  τα μπισκοτάκια μας βγουν,περιμένετε 15 λεπτά(εάν αντέξετε) για να κρυώσουν και να ξεκολλήσουν από την λαδόκολλα

-εάν θέλουμε να κάνουμε τα μπισκοτάκια μας με σχέδιο, βρέχουμε το κουπάτ πρώτα και έπειτα τοποθετούμε το κουπάτ στην λαδόκολλα. Βάζουμε το μείγμα μέσα και με την βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού.

-εάν θέλετε τα στολίσετε με ξηρούς καρπούς, κάντε τα στο τέλος λίγο πριν μπουν στο φούρνο. Μην ανησυχείτε, θα κολλήσουν γιατί έχουν το μέλι μέσα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n