Μπίσκ γαρίδας (Bisque)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Γευστικός υπέροχος ζωμός που παίρνουμε από τα κεφάλια και τα άλλα μέρη της γαρίδας που συνήθως τα πετάμε. Πριν ακόμα ξεκινήσουμε να φτιάξουμε ένα ριζότο, μια σούπα, ένα γιουβέτσι, ή μια μακαρονάδα με γαρίδες, σάλτσες κλπ. Το βασικότερο πρώτο στάδιο είναι αυτό εδώ. Φτιάχνουμε έναν υπέροχο ζωμό όπου δυναμώνουμε την γεύση του φαγητού μας ,και γίνετε απλά…φανταστικό!!!!

Τα υλικά μας

  • Τα κεφάλια-ουρές κλπ από 500 γρ γαρίδες
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 κ σ πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • Κόκκους πιπέρι
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ κρασί λευκό
  • Αλάτι.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις καρκάσες(τα κεφάλια και τα υπόλοιπα μέρη της γαρίδας που θα πετούσαμε.
  2. Τα σοτάρουμε πολύ καλά, για αρκετή ώρα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ στον οποίο τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας . στην συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά μας και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε βραστό νερό και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά. Όσο σιγοβράζει με μια κουτάλα πατάμε δυνατά τα κεφάλια για να διαλυθούν τελείως ώστε να βγει όλη η γεύση . Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό μας και πατάμε πολύ καλά τις καρκάσες που έχουν πλέον πολτοποιηθεί για να πάρουμε όλο το ζωμό.

Στην συνέχεια προχωράμε για την παρασκευή φαγητού που θέλουμε.

Την μπίσκ μπορούμε να την φτιάξουμε σαν προετοιμασία, και να την διατηρήσουμε 2 μέρες στο ψυγείο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!