Μπουγιουρντί με λουκάνικο και καπνιστό τυρί

Facebook
Pinterest
Twitter

Ακολουθώντας την λογική για το κλασικό μας μπουγιουρντί θα το πειράξουμε, και θα βάλουμε λουκάνικο με καπνιστό τυράκι και θα τα αφήσουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μοσχοβολήσει το σπίτι αρώματα και γεύση!!!

Τα υλικά μας

  • 150 γρ καπνιστό τυρί
  • 1 λουκάνικο καπνιστό
  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο
  • 2 ντομάτες ώριμες σφικτές ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2  πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο grelia
  • 1 πήλινο με καπάκι ή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

Διαδικασία

  1. Κόβω το λουκάνικο σε φέτες, και το μανιτάρι και το σοτάρω ελαφρώς σε ένα τηγάνι.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  3. Στο πήλινο απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο (γιατί θα βγάλουν και τα λουκάνικα),τις πιπεριές, (για να βράσουν πρώτες και να βγάλουν τα αρώματα τους) τις ντομάτες τα λουκάνικα με το μανιτάρι και το τυρί.
  4. Ρίχνουμε την ρίγανη και το θυμάρι
  5. Ψήνουμε για μισή ωρίτσα  περίπου, μέχρι να λιώσει το τυράκι και να μελώσουν τα όλα τα υλικά μας
  6. Σερβίρουμε με προζυμένιο, φρυγανισμένο ψωμάκι.

-Εάν δεν έχουμε πήλινο σκεύος, απλώνουμε σε ένα πιάτο βαθύ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απο πάνω ενα κομμάτι λαδόκολλα. Στην συνέχεια ακολουθούμε τα βήματα και κλείνουμε καλά μην χυθούν τα υγρά.

-Το βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές, με ντοματίνια, με γραβιέρα, αλλά και με μπαχαρικά όπως μπούκοβο, πάπρικα κλπ

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek