Σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα μπεργκεράκια. Τι πιο καλό λοιπόν να τους φτιάξουμε με τα χέρια μας τα πιο νόστιμα μπέργκερ που θα τα φάνε και δεν θα μείνει ψίχουλο.
Ο κιμάς θα πρέπει να είναι μοσχαρίσιος ,να έχει περαστεί μόνο μια φορά από την μηχανή του κιμά και το ποσοστό του λίπους δεν πρέπει να ξεπερνάει το 20%-30%
Τα υλικά μας
- 1 δόση ψωμάκια brioche
- 1 δόση onion rings
- 1 δόση BBQ σως
- 6 φέτες cheddar ή swiss
- 1 καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 6 φέτες iceberg ή γαλλική σαλάτα
- 12 φέτες bacon
- Αγγουράκι πίκλες κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια των 180-200 γρ. Τα πατάμε να γίνουν πλατιά, και προσπαθούμε να μην έχουν σπασίματα.
- Στην πλάκα ή στο αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε χωρίς να βάλουμε λάδι ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Το αλατοπιπερόνουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθεί.
- Παράλληλα ψήνουμε τα μπέικον.
- Μόλις κατέβουν από την φωτιά τα μπιφτέκια τοποθετούμε τα τυριά από πάνω.
- Ανοίγουμε στην μέση τα ψωμάκια μας, τα τοποθετούμε στην πλάκα ώστε να ζεσταθούν λίγο και να πάρουν ελαφρύ χρωματάκι το εσωτερικό τους.
- Ρίχνουμε μια γενναία δόση σάλτσα μπάρμπεκιου στην βάση, το άισμπερκ ή την γαλλική σαλάτα, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες, το μπιφτέκι, και από πάνω το καραμελωμένο κρεμμύδι ή το όνιον ρίνκς.
Αυτό ήταν!!!