Burgerάκια Αμερικάνικα για πάρτυ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σε όλα τα παιδιά αρέσουν τα μπεργκεράκια. Τι πιο καλό λοιπόν να τους φτιάξουμε με τα χέρια μας τα πιο νόστιμα μπέργκερ που θα τα φάνε και δεν θα μείνει ψίχουλο.

Ο  κιμάς θα πρέπει να είναι μοσχαρίσιος ,να έχει περαστεί μόνο μια φορά από την μηχανή του κιμά και το ποσοστό του λίπους δεν πρέπει να ξεπερνάει το 20%-30%

Τα υλικά μας

  • 1 δόση ψωμάκια brioche
  • 1 δόση onion rings
  • 1 δόση BBQ σως
  • 6 φέτες cheddar ή swiss
  • 1 καραμελωμένα κρεμμύδια
  •  1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 6 φέτες iceberg ή γαλλική σαλάτα
  • 12 φέτες bacon
  • Αγγουράκι πίκλες κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια των 180-200 γρ. Τα πατάμε να γίνουν πλατιά, και προσπαθούμε να μην έχουν σπασίματα.
  2. Στην πλάκα ή στο αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετούμε χωρίς να βάλουμε λάδι ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Το αλατοπιπερόνουμε και τα αφήνουμε να σιγοψηθεί.
  3. Παράλληλα ψήνουμε τα μπέικον.
  4. Μόλις κατέβουν από την φωτιά τα μπιφτέκια τοποθετούμε τα τυριά από πάνω.
  5. Ανοίγουμε στην μέση τα ψωμάκια μας, τα τοποθετούμε στην πλάκα ώστε να ζεσταθούν λίγο και να πάρουν ελαφρύ χρωματάκι το εσωτερικό τους.
  6. Ρίχνουμε μια γενναία δόση σάλτσα μπάρμπεκιου στην βάση, το άισμπερκ ή την γαλλική σαλάτα, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες, το μπιφτέκι, και από πάνω το καραμελωμένο κρεμμύδι ή το όνιον ρίνκς.

Αυτό ήταν!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n