Κέικ λεμονιού ελαφρύ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Έχω μπόλικα λεμονάκια από το χωριό. Περιμένω παρεούλα για καφεδάκι το απόγευμα. Τι πιο ωραίο από ένα ολόφρεσκο, εύκολο, γρήγορο, και αρωματικό κέικ λεμονιού ελαφρύ? Τόσο εύκολο, που δεν θα χρειαστώ καν μίξερ, και που μέχρι να σας το γράψω θα έχει γίνει!!!

Τα υλικά μας

  • 250 γρ σπορέλαιο
  • 250 γρ αυγά
  • 250 γρ γιαούρτι 2%
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Γαρνίρισμα

  • 150 γρ άχνη
  • 20 γρ χυμό λεμόνι
  • 20 γρ νερό
  • Ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά, χτυπάμε πολύ καλά  τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το χυμό το ξύσμα και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι .
  2. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας, την αλευρώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 50΄λεπτά περίπου.
  3. Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει. σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη με τον χυμό και το νερό , και περιχύνουμε το κέικ μας. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n