Καρμπονάρα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο πολυσυζητημένο … την  καρμπονάρα ξεκίνησε από την βόρειο Ιταλία, όπου οι φτωχοί χωρικοί φτιάχνανε την μακαρονάδα με τα απλά υλικά και προ παντός οικονομικά υλικά που είχαν. Ζυμαρικά, αυγά , αλλαντικό, και τυρί που είχαν σε αφθονία. Οικονομικό κρέας που χρησιμοποιούσαν ( και όχι μπέικον που συνηθίζουμε εδώ πέρα) είναι η πανσέτα που την παίρνουμε από την κοιλιά του χοιρινού( το ίδιο το κομμάτι που κάνουμε μπέικον ,αλλά δεν είναι καπνιστό) και φυσικά το γουαντσιάλε που είναι τα μάγουλα του χοιρινού το ίδιο λιπαρά με την πανσέτα ,και επίσης παστό. Όμως επειδή πρέπει να ψάξουμε μαγαζιά που να μας προμηθεύσουν γουαντσιάλε, θα προσαρμοστούμε να φτιάξουμε την καρμπονάρα μας με τα εύκολα υλικά που μπορούμε να βρούμε στην αγορά όπως καπνιστό χοιρινό, μπέικον κλπ. Θα την φτιάξουμε μέσα σε 10 λεπτά, και θα την απολαύσουμε !!!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ σπαγγέτι ή Λιγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 1 κ σ βούτυρο αγελαδινό
  • 200γρ χοιρινό καπνιστό ή μπέικον ή πανσέτα (εάν δεν βρούμε γκουαντσιάλε) κομμένα ζουλιέν (λεπτά στενόμακρα μπαστουνάκια)
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • 100 γρ πεκορίνο
  • 5 κρόκους αυγών
  • Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε να βράζουμε τα μακαρόνια μας. 
  2. Όσο τα βράζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το χοιρινό μας με το βούτυρο και σοτάρουμε. 
  3. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών, και με μια κουτάλα ενώ ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με τον αυγοδάρτη τα αυγά ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο νερό από τα μακαρόνια μας(βάζουμε γύρω στις δύο με τρείς κουτάλες νερό) 
  4. Στην συνέχεια αφού σοταριστεί το χοιρινό μας, ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια 2-3 λεπτά πριν από ότι λέει η συσκευασία στο χοιρινό, τα τυριά, και ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει με το νερό. 
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά, και σερβίρουμε ,με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί τριμμένο .

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!