Σαρλότ φράουλας (charlotte)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Έχω μπόλικες βιολογικές φράουλες από τον κήπο μου. Είναι οι τελευταίες που μάζεψα, και μπορεί να μην είναι μεγάλες και εντυπωσιακές αλλά είναι πολύ γλυκές μικρές και αρωματικές. Μάζεψα λοιπόν σχεδόν δυο μπολ. Τις έπλυνα προσεκτικά, και τις στέγνωσα πολύ καλά. Οι φράουλες δεν θέλουν υγρασία. Θα φτιάξω μια σαρλότ (κλασικό γλυκό από την Γαλλία). Εύκολο γλυκάκι, γρήγορο πολύ, θα το φτιάξετε σε πολύ λίγη ώρα και θα το απολαύσει όλη η οικογένεια ,αλλά και σε όσους το προσφέρετε.

Τα υλικά μας

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 2 πακέτα φράουλες (περίπου)

Για την κρέμα

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 4-5 φράουλες

Για την βάση

  • 18 τεμ (μπατόνς) σαβαγιάρ από τις συσκευασίες που έχουμε
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο.

Για γαρνίρισμα

  • Φράουλες και σοκολάτα

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με την βάση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο κελσίου. Θρυμματίζουμε 18 τεμ σαβαγιάρ στο μίξερ και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο, και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε στη βάση της φόρμας μας. Πατάμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή με την βάση ενός ποτηριού. Το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  2. Όσο ψήνετε η βάση φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα μπλέντερ παίρνουμε 4-5 φράουλες και λίγο κρέμα γάλακτος και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  3. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και στην συνέχεια απαλά προσθέτουμε την κρέμα τυρί και την άχνη, και το περιεχόμενο από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Αφού έχει ψηθεί η βάση, την βγάζουμε και έτσι όπως είναι ζεστή παίρνουμε τα σαβαγιάρ και τα χτίζουμε όρθια γύρω γύρω από το τσέρκι της φόρμας. Να πιέζουμε ελαφρά για να κάνουν γουβίτσα και να θηλυκώσουν με το μπισκότο.
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας. Ψιλοκόβουμε κομματάκια φράουλας και τα σκορπάμε μέσα στην κρέμα. Στην συνέχεια παίρνουμε τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε από πάνω. Έπειτα ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, ψιλοκόβουμε και πάλι φράουλες και τις ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα. 
  6. Στην συνέχεια γαρνίρουμε την σαρλότ μας , με φράουλες και σοκολάτα.

Καλή επιτυχία.

  • Το μπισκότο μπορούμε και να μην το ψήσουμε. Όμως προτιμώ ψημένο για να γίνετε πιο τραγανό.
  • Η ποσότητα των σαβαγιάρ είναι ανάλογη με την φόρμα μας. Εγώ χρησιμοποίησα μέτρια φόρμα σε σχήμα καρδούλας. Εάν χρησιμοποιήσετε την κλασική φόρμα του κέικ θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ακόμα πακέτο σαβαγιάρ.
  • Μπορείτε να συνδυάσετε και βατόμουρα ή και άλλα κόκκινα φρούτα.
  • Τα σαβαγιάρ δεν τα βουτάω σε γάλα ή αραιωμένο λικέρ φράουλας ή ρούμι κλπ γιατί απορροφούν την υγρασία από την κρέμα , οπότε όταν σταθεί στο ψυγείο για να σφίξει θα είναι οκ.
  • Μπορείτε μέσα στην κρέμα αντί για φράουλες λιωμένες, να βάλετε και μαρμελάδα φράουλα. Όμως θα πρέπει να λιγοστέψετε την ζάχαρη που θα βάλετε στην κρέμα για να μην σας βγει πολύ γλυκιά.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!