Cheesecake φράουλα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι όπου μπορούμε να «παίξουμε» με τις γεύσεις και να το φτιάξουμε σε πολύ πολύ λίγο χρόνο. Μπορεί να παρουσιαστεί σε γενέθλια, στο κυριακάτικο τραπέζι, για τον καφέ μας, για γιορτή, στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή να το φτιάξουμε σε ατομικές μερίδες.

Τα υλικά μας

  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 90 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μαρμελάδα φράουλα (ή κάποια μαρμελάδα τις αρεσκείας σας)
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε από την βάση. Αλέθουμε τα μπισκότα μας σε ένα μίξερ. Μεταφέρουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε πολύ πολύ μικρά τσιμπιτά κομματάκια και το πλάθουμε καλά. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας και προσθέτουμε μέσα το μπισκότο. Το πατάμε πολύ καλά με την βοήθεια από τον πάτο ενός ποτηριού για να κολλήσει ομοιόμορφα. Ψήνουμε το μπισκότο για 8-10 λεπτά στους 180ο. Στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει πολύ καλά.
  2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε την άχνη με τη κρέμα γάλακτος. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί και συνεχίζουμε να το χτυπάμε σε ελαφρά ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε την κρέμα στην φόρμα  και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες μέχρι να έχει σφίξει τελείως.
  4. Στην συνέχεια απλώνουμε την μαρμελάδα, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει και η μαρμελάδα και στην συνέχεια ξεφορμάρουμε, κόβουμε ένα τριγωνάκι (ή και δύο ….) και απολαμβάνουμε!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!