Cheesecake σύκου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σας αρέσει το σύκο? Προσωπικά το λατρεύω. Λατρεύω ότι γλυκό έχει μέσα σύκο. Γιαυτό λοιπόν σας έχω υπέροχο βελούδινο cheesecake με μαρμελάδα σύκου, και κομματάκια από γλυκό σύκο μέσα, που δένουν με το τυρί κρέμα και απογειώνουν την γεύση του.

Τα υλικά μας

  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 90 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 650 γρ τυρί κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 90 γρ ζάχαρη κρυσταλιζέ
  • 8-10 τεμ γλυκό συκαλάκι
  • Μαρμελάδα σύκο
  • Λίγο αλεύρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε από την βάση Αλέθουμε τα μπισκότα μας σε ένα μίξερ. Μεταφέρουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε πολύ πολύ μικρά τσιμπιτά κομματάκια και το πλάθουμε καλά. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας και προσθέτουμε μέσα το μπισκότο. Το πατάμε πολύ καλά με την βοήθεια από τον πάτο ενός ποτηριού για να κολλήσει ομοιόμορφα .Ψήνουμε το μπισκότο για 8-10 λεπτά στους 180ο . Στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει πολύ καλά.
  2. Μέσα σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα τυριού τη ζάχαρη τα αυγά και 1 βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τη κρέμα τυρί στην βάση, και ψιλοκόβουμε τα συκαλάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στην κρέμα.
  3. Βάζουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  4. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για μισή ώρα με κλειστή την θερμοκρασία με μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου.
  5. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  6. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φόρμα το γλυκό μας και στρώνουμε επάνω μαρμελάδα σύκου (εάν η μαρμελάδα μας είναι πηχτή, την αραιώνουμε με σιρόπι από το γλυκό μας.)

Καλή επιτυχία!

Βαρβάρα Θωμά σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη αρωματική βελούδινη μαρμελάδα σύκου Cuma!!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!