Cobb σαλάτα για vegan

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια πολύχρωμη σαλάτα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μας παρέχει ένα πιάτο. Υπέροχη, γεμάτη γεύσεις και χρώματα. Για ένα κυριακάτικο τραπέζι, ή ένα γιορτινό τραπέζι ή απλά ένα γεύμα χορταστικό υγιεινό και πολύ νόστιμο όπου μπορούν να το καταναλώσουν ξεχωριστές ομάδες διατροφής και όχι μόνο.

Τα υλικά μας

  • ½ μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 5 μανιτάρια κομμένα καρεδάκι μικρό
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ αγγούρι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • ½ φλ καλαμπόκι βρασμένο
  • ½ φλ κουκουνάρι ή καρύδι σπασμένο
  • 1 φλ μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 φλ φαγόπυρο βρασμένο

Για την σως

  • 40 γρ μηλόξιδο
  • 2 κ σ χυμό λεμόνι
  • 1 κ σ μουστάρδα πικάντικη
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια.
  2. Σε ένα μπολ σαλάτας τοποθετούμε το μαρούλι από κάτω και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά μας σε λωρίδες.
  3. Σε ένα μπολ καθαρό ρίχνουμε την μουστάρδα το λεμόνι και το ξύδι και ανακατεύουμε έντονα με ένα αυγοδάρτη προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ρίχνουμε σε ροή κλωστής. Όταν δούμε ότι έχει πήξει πολύ το αραιώνουμε με λίγο νερό. Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε το ντρέσινγκ με ένα ραβδομπλέντερ.
  4. Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως. 

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!