Δίπλες γεμιστές με γλυκάκια κουταλιού

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Απίστευτες δίπλες γεμιστές με γλυκάκι κουταλιού, υπέροχες μπουκίτσες ,που γεμίζουν το στόμα !! Μπορείτε να βάλετε μέσα ότι γλυκό σας αρέσει ή έχετε φτιάξει ή και ακόμα κομματάκια σοκολάτας.

Τα υλικά μας

  • 1 δόση ζύμη για δίπλες
  • Γλυκό κουταλιού τις αρεσκείας μας (πορτοκάλι, κεράσι, κουμ κουάτ, σύκο, κυδώνι, κάστανο κλπ)
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Κανέλα-καρυδόψιχα-σιρόπι από το γλυκό που θα εντάξουμε μέσα

Για το σιρόπι

  • 350 γρ ζάχαρη
  • 350 νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ κγ μοσχοκάρφια(γαρύφαλλο)
  • ½ λεμόνι

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά μας να βράσουν 2-3 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  2. Σε μια επιφάνεια κοπής κόβουμε το γλυκάκι μας μικρά κομματάκια.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη μας και κόβουμε φαρδιές λωρίδες. Βάζουμε στην μια πλευρά της λωρίδας ανά διαστήματα 5 εκατοστά  την γέμιση. Παίρνουμε την άλλη πλευρά και την επανωτίζουμε και με τα δάχτυλά μας με προσοχή με λίγο νεράκι κολλάμε την ζύμη γύρω γύρω. Θα έχουν δημιουργηθεί σαν ραβιόλια περίπου. Κόβουμε ένα ένα  και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Μπορούμε να βάλουμε 2-3 είδη γέμισης μέσα (Εγώ έβαλα για παράδειγμα, σοκολάτα, πορτοκάλι, σύκο, κάστανο)
  4. Τα βουτάμε στο λάδι και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα βουτάμε κατευθείαν στο σιρόπι.
  5. Τα αφήνουμε σε μια σχάρα και έπειτα αφού τελειώσουν τα τοποθετούμε σε μια όμορφη γιορτινή πιατέλα. Περιχύνουμε με σιρόπι από τα γλυκά που βάλαμε μέσα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλα!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

-Εάν κάνετε σοκολάτας μπορείτε να πασπαλίσετε με σοκολάτα

-υπέροχα γίνονται με γεύσεις σοκολάτας της αρεσκείας μας (με αμύγδαλο, φουντούκι, κροκάν)

-συνδυάστε την γέμιση με το σιρόπι του ίδιου γλυκού !!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n