Η πιο διαδεδομένη σαλατούλα, δροσερή, πολύχρωμη νόστιμη, και εύκολη, για το σπίτι, το γραφείο, για ένα γρήγορο γεύμα ελαφρύ και υγιεινό.
Τα υλικά μας
- 200 γρ ρύζι βρασμένο σε αλατισμένο νερό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 κ σ φιλέτο ελιάς
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός λεμονιού
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε κρύα
- Η σαλατούλα αυτή είναι βάση για πολλές παραλλαγές, όπως να συμπληρώσουμε τόνο και άνηθο για μια υπέροχη τονοσαλάτα
- Στην βάση αυτή μπορούμε να συμπληρώσουμε κοτόπουλο βραστό ή ψητό με ή και χωρίς μαγιονέζα για μία πολύ νόστιμη κοτοσαλάτα
- Εάν θέλουμε συμπληρώνουμε αλλαντικά, όπως ζαμπόν ή γαλοπούλα ή και ακόμα διάφορα τυριά ακόμα και αυγό βραστό
- Μπορούμε να συμπληρώσουμε λαχανικά της επιλογής μας όπως καλαμπόκι, μανιτάρια καρότο κλπ και να την κάνουμε πλούσια σε γεύση
- Συνδυάζετε άψογα με διάφορες σως
- Μπορούμε να την παρουσιάσουμε ανάλογα με τα υλικά που θα προσθέσουμε σαν ορεκτικό ή σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.