Εύκολη και γρήγορη τονοσαλάτα που την φτιάχνεις στην στιγμή, υπέροχη δροσερή και πολύ νόστιμη.
Τα υλικά μας
- 1 κονσέρβα τόνο νερού
- 3 κ σ μαγιονέζα
- 2 κ σ χυμό λεμονιού
- 2 γρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματ άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλ καλαμπόκι βρασμένο ( ή κονσέρβα)
- 1 μαρούλι κομμένο
- 1 λόλα κόκκινη κομμένη
Διαδικασία
- Αφού στραγγίσουμε τον τόνο, σε ένα μπολ, τον θριματίζουμε και προσθέτουμε την μαγιονέζα, το κρεμμύδι το ξερό, το λεμόνι και το καλαμπόκι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μαρούλι, την λόλα με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τον τόνο και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε κρύα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε αγγούρι, τριμμένο καρότο, ή και κάπαρη.
- Το μείγμα χωρίς να το προσθέσουμε στο μαρούλι ,γίνετε υπέροχη αλοιφή για μπακέτα, ή για μεζέ για ούζάκι.
- Εάν θέλουμε να την σερβίρουμε αργότερα, τα προετοιμάζουμε ,και την ανάμιξη την αφήνουμε τελευταία στιγμή για να μην μας μαραθεί η σαλάτα.
Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.