Double stuffed with spoon sweets

Facebook
Pinterest
Twitter

Απίστευτες δίπλες γεμιστές με γλυκάκι κουταλιού, υπέροχες μπουκίτσες ,που γεμίζουν το στόμα !! Μπορείτε να βάλετε μέσα ότι γλυκό σας αρέσει ή έχετε φτιάξει ή και ακόμα κομματάκια σοκολάτας.

Ingredients

  • 1 δόση ζύμη για doubles
  • Γλυκό κουταλιού τις αρεσκείας μας (πορτοκάλι, κεράσι, κουμ κουάτ, σύκο, κυδώνι, κάστανο κλπ)
  • Seed oil for frying
  • Κανέλα-καρυδόψιχα-σιρόπι από το γλυκό που θα εντάξουμε μέσα

For the syrup

  • 350 g sugar
  • 350 νερό
  • 1 cinnamon stick
  • ½ κγ μοσχοκάρφια(γαρύφαλλο)
  • Or lemon

Directions

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά μας να βράσουν 2-3 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  2. Σε μια επιφάνεια κοπής κόβουμε το γλυκάκι μας μικρά κομματάκια.
  3. Ανοίγουμε την ζύμη μας και κόβουμε φαρδιές λωρίδες. Βάζουμε στην μια πλευρά της λωρίδας ανά διαστήματα 5 εκατοστά  την γέμιση. Παίρνουμε την άλλη πλευρά και την επανωτίζουμε και με τα δάχτυλά μας με προσοχή με λίγο νεράκι κολλάμε την ζύμη γύρω γύρω. Θα έχουν δημιουργηθεί σαν ραβιόλια περίπου. Κόβουμε ένα ένα  και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Μπορούμε να βάλουμε 2-3 είδη γέμισης μέσα (Εγώ έβαλα για παράδειγμα, σοκολάτα, πορτοκάλι, σύκο, κάστανο)
  4. Τα βουτάμε στο λάδι και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα βουτάμε κατευθείαν στο σιρόπι.
  5. Τα αφήνουμε σε μια σχάρα και έπειτα αφού τελειώσουν τα τοποθετούμε σε μια όμορφη γιορτινή πιατέλα. Περιχύνουμε με σιρόπι από τα γλυκά που βάλαμε μέσα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλα!!

Good luck !!!!

-Εάν κάνετε σοκολάτας μπορείτε να πασπαλίσετε με σοκολάτα

-υπέροχα γίνονται με γεύσεις σοκολάτας της αρεσκείας μας (με αμύγδαλο, φουντούκι, κροκάν)

-συνδυάστε την γέμιση με το σιρόπι του ίδιου γλυκού !!

Selected for you

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
en_USEnglish