Lachmanjun

Facebook
Pinterest
Twitter

Εύκολη πιτούλα, που μας έρχεται από την Μέση Ανατολή. Λαχμαντζούν σημαίνει «κρέας με ζύμη» στα αραβικά και την έχουμε αγαπήσει για την νοστιμιά της την ευκολία για να την φτιάξεις, αλλά και για τους τρόπους που θα την συναντήσουμε σερβιρισμένη που ποικίλουν (με κρεμμύδι και μαϊντανό, ντομάτα κρεμμύδι και μαϊντανό, με γιαούρτι, με λεμόνι, με σάλτσα κλπ)

Ingredients

  • 1 chopped onion
  • Or chopped parsley
  • 2 ντομάτες χωρίς σποράκια, ψιλοκομμένες

For the minced meat

  • 250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 150 γρ αρνίσιος κιμάς
  • 1 large dried onion passed in the grater
  • 1 tomato passed on the grater
  • 2 σκ σκόρδο πολτοποιημένες
  • ¼ τσιμένι
  • ¼ κγ μπούκοβο
  • ¼ κγ τσιλι
  • ¼ πάπρικα καπνιστή
  • ¼ σουμάχ
  • ½ κγ κανέλα σε σκόνη
  • ½ κγ μιξ πιπεριών τριμμένα
  • Λίγο ελαιόλαδο-αλάτι

For the dough

  • 3 φλ αλεύρι γοχ
  • 1 φακ ξηρή μαγιά
  • A little salt
  • Νερό χλιαρό όσο χρειάζεται

Directions

  1. Ξεκινάμε με τον κιμά. Ανακατεύουμε όλα τα άνω υλικά σε ένα ξύλο κοπής να πάνε παντού οι γεύσεις και τα αρώματα από τα μπαχαρικά, με ένα μαχαίρι όπου κόβουμε με επαναλαμβανόμενες κινήσεις. (ο κιμάς θα αλλάξει χρώμα). Στην συνέχεια το τοποθετώ σε ένα μπολ, το σκεπάζω με μια μεμβράνη και βάζω τον κιμά στο ψυγείο.
  2. Στην συνέχεια πιάνω να φτιάξω το ζυμάρι. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω λίγο χλιαρό νερό με την μαγιά. Όταν φουσκώσει την ρίχνω σε ένα μπολ όπου έχω ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτω σιγά σιγά το νερό (χλιαρό πάντα) ώσπου να κάνω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
  3. Το σκεπάζω και το αφήνω σε ένα ζεστό μέρος  να φουσκώσει.
  4. Όσο περιμένω να φουσκώσει το ζυμαράκι μας, ψιλοκόβω το κρεμμύδι, την ντομάτα και τον μαϊντανό τα βάζω στην άκρη, και έπειτα μαζεύω τον πάγκο μου ,και ανοίγω τον φούρνο να προθερμαθεί (δυνατό φούρνο) βάζοντας μέσα και ένα μπολάκι νερό.
  5. Παίρνω το ζυμάρι μου και το κόβω σε 4 ίσα μέρη. Λαδώνω τα χέρια μου και με τα δάχτυλα απλώνω το ζυμαράκι μου και το κάνω πολύ λεπτό.
  6. Στην συνέχεια παίρνω τον κιμά μου και τον απλώνω μέσα στο ζυμαράκι μου, αφήνοντας γύρω γύρω περίπου ένα πόντο κενό. (δεν φτάνω την γέμιση δηλ μέχρι το χείλος του)
  7. Στην συνέχεια τοποθετώ τα πιτάκια μου στο ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνω έως ότου ροδίσουν και πάρουν χρώμα.
  8. Τα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο μαϊντανό κρεμμυδάκι και ντοματούλα.

Selected for you

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
en_USEnglish