Lenten tomato meatballs

Facebook
Pinterest
Twitter

Wonderful delicious juicy tomato meatballs, fragrant for an appetizer, for vegetarians or for the buffet, your table and for the small children, but also for the big ones, a snack for a cigar.

Ingredients

  • 5 ripe tomatoes, finely chopped
  • 1 grated onion
  • 2-3 fresh onions, finely chopped
  • A little chopped mint
  • A little chopped dill
  • A little chopped parsley
  • Approximately 200 g of cake
  • Salt Pepper
  • A little flour
  • 1 κ σ μπεικιν πάουντερ.

Directions

  1. We will start with the preparation of the tomato. Cross the end of the tomato and dip them in boiling water for half a minute.
  2. Έπειτα τις μεταφέρουμε σε κρύο νερό με παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και τις ξεφλουδίζουμε. Στην συνέχεια τις κόβουμε στην μέση και τις στύβουμε να φύγουν τα σπόρια. Τις ψιλοκόβουμε και  προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. (δεν τις περνάμε από τρίφτη ή από μπλέντερ)
  3. Mix well until it becomes a firm porridge. We do not knead like minced meat, we just mix.
  4. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την τοποθετούμε στο τηγάνι. (εάν δυσκολευόμαστε κάνουμε λίγο πιο σφικτό το μείγμα μας και το πλάθουμε σε μπαλίτσες)
  5. Τα τηγανίζουμε σε μέτριο λάδι (δεν γυρνάμε συνέχεια τους κεφτέδες γιατί έτσι τραβάνε περισσότερο λάδι) και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα κεφτεδάκια μας τα ρίχνουμε λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Selected for you

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
en_USEnglish