Rustic pasta cake

Facebook
Pinterest
Twitter

Light, low-calorie recipe, cool, pleasant to eat even when cold. With very few ingredients and fast preparation.

Ingredients

  • 6-8 ντομάτες σφικτές
  • ½ κ μακαρόνια πένες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 chopped leek
  • 200 gr feta
  • 2 tablespoons olive fillet
  • 1 egg
  • Salt, pepper, oregano
  • A little olive oil

Directions

  1. Παίρνουμε τις μισές ντομάτες και τις κόβουμε φέτες περίπου ένα εκατοστό. Τις στρώνουμε κάτω στον πάτο του ταψιού
  2. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Όσο ψήνονται οι ντομάτες στο φούρνο, βράζουμε τα μακαρόνια (να κρατάνε λίγοι γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο) και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Στην ίδια κατσαρόλα σε λίγο λάδι σοτάρουμε ελαφρά το πράσο και την πιπεριά.
  4. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην  λεκάνη με τα μακαρόνια και προσθέτουμε την φέτα (κρατάμε ένα μέρος για να ρίξουμε επάνω στο τελείωμα) ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι και τα φιλέτα ελιάς.
  5. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας.
  6. Παίρνουμε το ταψί με τις ψημένες ντοματούλες μας και προσθέτουμε τα μακαρόνια Στρώνουμε από πάνω τις ντοματούλες μας όμορφα . αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ριγανίτσα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για μισή ώρα με 40 λεπτά στους 180The στις αντιστάσεις. Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε λίγη φετούλα από πάνω για γεύση και για χρώμα.
  7. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ηρεμήσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Μπορείτε να βάλετε την φαντασία σας και να δημιουργήσετε ευφάνταστα πιάτα όπως π.χ. να βάλετε διάφορα τυριά, αλλαντικά, ακόμα και ανάμικτα λαχανικά που φαίνονται πολύ.

The wonderful vegetables that were used for the recipe are from the company Karantinos SA.

Selected for you

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
en_USEnglish