Εναλλακτική μαγειρίτσα – Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε. Μια συνταγή για χορτοφαγική μαγειρίτσα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους που άμα δοκιμάσετε θα τη φτιάχνετε όλο το χρόνο ξανά και ξανά. Η εναλλακτική μαγειρίτσα ή μαγειρίτσα μανιταριών είναι θρεπτική αλλά και υγιεινή.

Τα υλικά μας

  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα καρέ (μορχέλες, αγκάρικους κλπ)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 150 γρ ρύζι καρολίνα
  • 1 πατάτα
  • 1 κουταλιά σούπας ταχίνι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • χυμό από λεμόνι
  • σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  2. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα μαρούλια, την πατάτα κομμένη στην μέση, το σπιτικό ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και νερό, όσο χρειαστεί για να σκεπάσουμε τα λαχανικά.
  3. Γύρω στα 10 λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε την πατάτα που έχει βράσει και ρίχνουμε το ρύζι και τον άνηθο.
  4. Όσο βράζει η σούπα μας τοποθετούμε σ’ ένα μπλέντερ την πατάτα, το ταχίνι και το λεμόνι και πολτοποιούμε.
  5. Όταν είναι έτοιμη η σούπα μας την βγάζουμε από την εστία και ρίχνουμε τα υλικά που είχαμε πολτοποιήσει ανακατεύοντας έως ότου δέσουν τα υλικά μας.
  6. Διορθώνουμε την γεύση προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αφήνουμε το φαγητό 10’ πριν το σερβίρουμε.

Μια νόστιμη vegan εκδοχή της παραδοσιακής σούπας που μπορείτε να υιοθετήσετε και τις υπόλοιπες μέρες!

Το ταχίνι με την πατάτα δένουν τη σούπα και δίνουν την υφή που έχει το αυγολέμονο. Καλή σας απόλαυση!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n