Εναλλακτικός μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού και μους φέτας

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένας διαφορετικός μουσακάς που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Ελαφρύς και ταυτόχρονα νόστιμος, θα σας μαγέψει με το πάντρεμα υφών και γεύσεων. Η μους φέτας έρχεται να δροσίσει συμπληρώνοντας τα λαχανικά και τον κιμά και να κάνει τον εναλλακτικό μουσακά το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού.

Υλικά

  • 2 Πράσινες πιπεριές
  • 2 Κόκκινες πιπεριές
  • 2 Μελιτζάνες
  • 2 Κολοκυθάκια
  • 20-30 γρ φρυγανιά τριμμένη

Για τον κιμά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 300 γρ τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • αλάτι – πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού

  • 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ κεφαλοτύρι

Για τη μους φέτας (προαιρετικά)

  • 200 γρ φέτα σκληρή
  • 50 γρ ξινόγαλα
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • ξύσμα λάιμ
  • ρίγανη – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λωρίδες και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα ανακατεύοντας τα με λίγο πιπέρι, αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εναλλακτικός μουσακάς

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τις τομάτες, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

  3. Λαδώνουμε το ταψί μας, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και απλώνουμε τα λαχανικά ανακατεύοντας με λίγο κεφαλοτύρι και από πάνω τον κιμά.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι και τα αυγά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απλώνουμε το μείγμα επάνω από τον κιμά. Αφού στρώσουμε πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Αφού πάρει χρώμα τον βγάζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μισή ώρα πριν τον σερβίρουμε.
  6. Για τη μους θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να παίξουμε με τη γεύση και να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή μπούκοβο ή και ακόμα δυόσμο

Καλή σας όρεξη

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!