Φασολάδα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα θα φτιάξουμε μια περιποιημένη παραδοσιακή φασολάδα, ταπεινή ,μα τόσο υπέροχη υγιεινή και θρεπτική! Από τα κλασικά ελληνικά πιάτα όπου μεγάλωσαν γενιές και γενιές, χυλωμένη, νόστιμη, που θα την συνοδέψουμε με ελίτσες, ρέγκα καπνιστή ή αντζούγιες ,και φυσικά χωριάτικο ψωμί και φετούλα.

Υπέροχα!!!!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ φασόλια της αρεσκείας μας μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα σε νερό(εγώ προτίμησα μέτρια φασόλια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ξερά
  • 2 κ σ πελτές
  • 3 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
  • 2 κλωναράκια σέλινου κομμένα σε φετούλες
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • ½ κ γ μπούκοβο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο πράσο και πιπεριά Φλωρίνης προαιρετικά

Διαδικασία

  1. Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια μας από την προηγούμενη μέρα
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε (και ξαφρίζουμε)για 5-8 λεπτά τα φασόλια μας και τα σουρώνουμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε ½ φλ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον πελτέ το κρεμμύδι τα καρότα και το σέλινο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια μας τα ανακατεύουμε 2-3 φορές και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να έχουμε 5 εκ περίπου νερό πάνω από τα φασόλια μας. 
  4. Χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε τα φασόλια μας για 1- 1 ½ ώρα περίπου με μισάνοιχτο καπάκι. 
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλατοπίπερο και αφού το τραβήξουμε από την φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!