Φασολάκια λαδερά με λεμόνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τα αγαπημένα μας δροσερά τρυφερά και νόστιμα φασολάκια στην πιο ανάλαφρη και καλοκαιρινή του εκδοχή! Ένας εναλλακτικός τρόπος εάν έχουμε βαρεθεί με σάλτσα.

Τα υλικά μας​

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
  • 2 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 2 σκ σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • ½ ματσάκι άνηθος (προαιρετικά)
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα φασολάκια μας, παίρνουμε μια κατσαρόλα πλασωτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Αφού ξανθίσει ρίχνουμε το σκόρδο και τις πατάτες, με τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια.
  2. Ανακατεύουμε και αφού σοταριστούν για 2 λεπτά προσθέτουμε νερό ή τον ζωμό λαχανικών και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε μην μας τελειώσουν τα υγρά ωστόσο.
  3. Μόλις περάσει το 40 λεπτό προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον άνηθο το λεμόνι μας (προσέχουμε και δοκιμάζουμε στην γεύση μην μας βγει πολύ ξινό, είναι ανάλογα τα λεμόνια πόσο ζουμερά είναι) και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  4. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα και έπειτα το τραβάμε από την φωτιά. 

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!