Φασολάκια λαδερά με σόγια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο εύκολο που σε ξεγελάει μιας και η πολύτιμη σόγια μας έχει την αίσθηση του κρέατος. Υψηλή σε πρωτεΐνη χαμηλή σε λιπαρά με υδατάνθρακες αρκετούς που σου δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού, συν το ασβέστιο το μαγνήσιο, κάλλιο, νάτριο, φώσφορο, σελήνιο  πλούσιο σε καροτίνη, βιταμίνες Α , Ε , Κ1, και φυλλικό οξύ, κάνει την σόγια σε πολλούς να είναι η πρώτη τους επιλογή στα πιάτα και στο διατροφικό τους διαιτολόγιο.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
  • 2 φλιτζάνια σόγια κομμάτια (κεμπάπ). Την έχουμε βράσει πριν ένα 10 λεπτό.
  • 2 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών
  • ½ κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • ½ ματσάκι άνηθος (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα φασολάκια μας ,παίρνουμε μια κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Αφού ξανθίσει ρίχνουμε την σόγια, το σκόρδο και τις πατάτες με τα καρότα και τα φασολάκια.
  2. Ανακατεύουμε και αφού σοταριστούν για 2 -3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και  προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε μην μας τελειώσουν τα υγρά ωστόσο.
  3. Μόλις περάσει το 40 λεπτό προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  4. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα και έπειτα το τραβάμε από την φωτιά. 
  5. Η σόγια πρέπει να ξέρετε ότι τραβάει περισσότερο ζωμό ή νερό. Λειτουργεί σαν σφουγγάρι και τραβάει γεύση από το υπόλοιπο πιάτο. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούμε λαχανικά μπαχαρικά κλπ αρκετά.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!