Μυρωδάτα φρέσκα τρυφερά φασολάκια, εύκολα γρήγορα, οικονομικά, για νηστεία, vegan, ή vegetarian, για δίαιτα, αλλά και για τα δύσκολα παιδάκια που με πείσμα αρνούνται να φάνε ένα τόσο ωραίο φαγητό.
Τα υλικά μας

- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
- 2 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
- 2 σκ σκόρδο
- ½ κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- ½ ματσάκι άνηθος (προαιρετικά)
- Αλάτι πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα φασολάκια μας ,παίρνουμε μια κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Αφού ξανθίσει ρίχνουμε το σκόρδο και τις πατάτες με τα καρότα και τα φασολάκια.
- Ανακατεύουμε και αφού σοταριστούν για 2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε μην μας τελειώσουν τα υγρά ωστόσο.
- Μόλις περάσει το 40 λεπτό προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα και έπειτα το τραβάμε από την φωτιά.
