Φασολάκια λαδερά με ντομάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μυρωδάτα φρέσκα τρυφερά φασολάκια, εύκολα γρήγορα, οικονομικά, για νηστεία, vegan, ή vegetarian, για δίαιτα, αλλά και για τα δύσκολα παιδάκια που με πείσμα αρνούνται να φάνε ένα τόσο ωραίο φαγητό.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα
  • 2 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • ½ ματσάκι άνηθος (προαιρετικά)
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα φασολάκια μας ,παίρνουμε μια κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Αφού ξανθίσει ρίχνουμε το σκόρδο και τις πατάτες με τα καρότα και τα φασολάκια.
  2. Ανακατεύουμε και αφού σοταριστούν για 2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 40 λεπτά. Ελέγχουμε μην μας τελειώσουν τα υγρά ωστόσο.
  3. Μόλις περάσει το 40 λεπτό προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  4. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα και έπειτα το τραβάμε από την φωτιά. 

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!