Φασολάκια με ανάμικτα θαλασσινά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα καλοκαιρινό καθαρά πιάτο, νόστιμο, με χαμηλά λιπαρά, ελαφρύ, υγιεινό και χορταστικό. Με φρέσκια ντοματούλα και με τα θαλασσινά να αφήνουν αρώματα και γεύσεις. Κατάλληλο για vegetarian και για άτομα που ακολουθούν Dukan β φάση και για την  νηστεία.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό φασολάκια στρογγυλά
  • 1 κιλό θαλασσινά ανάμικτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Ξεπαγώνουμε και στραγγίζουμε καλά τα θαλασσινά μας. (τα μύδια τα ξεχωρίζουμε στην άκρη, για να τα προσθέσουμε προς το τέλος.)
  2. Σε μια κατσαρολίτσα πλασωτέ σοτάρουμε πρώτα το πράσο, στην συνέχεια το κρεμμύδι το ξερό και έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο και στο τέλος τα θαλασσινά μας σε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε τα φασολάκια μας σωτάρουμε ελαφρά με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε την ντοματούλα μας.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 40 λεπτά.
  5. Προσέχουμε να συμπληρώσουμε υγρά εάν χρειαστεί.
  6. Στα 40 λεπτά συμπληρώνουμε τα μύδια (που έχουμε ξεχωρίσει στην αρχή)προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο και διορθώνουμε την γεύση στο αλατοπίπερο.
  7. Αφήνουμε τα σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά …και …έτοιμο!

-το πιάτο μας έχει ντελικάτες γεύσεις οπότε δεν το βαραίνουμε με πολύ σάλτσα ή πελτέ.

-εάν θέλουμε σβήνουμε τα θαλασσινά μας με λίγο ούζο

– είναι πιάτο που μπορούμε να το σερβίρουμε και κρύο ,αλλά και ζεστό.

-άνετα στέκεται και σαν κρύο ορεκτικό η μεζέ

-εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα καρότα, κολοκυθάκια, πατατούλες.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n