Φασόλια πιάζ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια θρεπτική πασίγνωστη σαλάτα που την φτιάχνουμε σε μεγάλη δόση για να την σερβίρουμε συνεχώς στο τραπέζι μας και σαν συνοδευτικό, αλλά και σαν ορεκτικό.

Εύκολη, νόστιμη, υγιεινή, δροσερή που μας “πιάνει” και για αυτό πολλές φορές την τρώμε και σαν κυρίως σκέτη ή και σε συνδυασμό μέσα κάποιου άλλου συστατικού όπως αλλαντικό, κοτόπουλο ή ακόμα και ψάρι.

Τα υλικά μας

  • ½ κ φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι( προεραιτικό)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Διαδικασία

  1. Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια να φουσκώσουν.
  2. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τόσο όσο να είναι τρυφερά χωρίς να λιώσουν. Όσο σιγοβράζουν, προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
  3. Μόλις βράσουν σουρώνουμε τα φασόλια μας, τα ξεπλένουμε με νερό, και μόλις κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μας με απαλές και ντελικάτες κινήσεις να μην τα λιώσουμε η ζουλήξουμε.
  4. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ωρίτσες για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Τα σερβίρουμε δροσερά ! Καλή σας όρεξη!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!