Φάβα οσπριάδας

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμη και θρεπτική φάβα που θα λατρέψετε! 

Τα υλικά μας

  • 250 γρ οσπριάδα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ¾ φλυτζάνι νερό από την οσπριάδα που έβρασαν
  • Καπνιστή πάπρικα
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε την οσπριάδα να μουλιάσει από βραδύς.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με τα καρότα και το κρεμμύδι για 30 λεπτά περίπου Κατά διαστήματα το ξαφρίζουμε.
  3. Σουρώνουμε την οσπριάδα (κρατάμε στο φλυτζάνι νερό βρασμένο).
  4. Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ την οσπριάδα με τα λαχανικά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Τα αλέθουμε. Εάν μας έχουν γίνει σφικτά προσθέτουμε λίγο νερό από την βρασμένη οσπριάδα και το φέρνουμε σε μια βελούδινη κρεμώδη υφή.
  5. Σερβίρουμε με παξιμαδάκια, Ντάκο, πιτούλες, κριτσινάκια κλπ

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!