Φιλέτο κοτόπουλο με αρακά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Συνταγή παραδοσιακή, όπου έχουμε μεγαλώσει όλοι με αυτή. Η κλασική λοιπόν μαμαδίσια συνταγή, όπου όλες οι μανούλες την εμπλούτιζαν με καροτάκι και πατατούλες για να φάνε τα βλαστάρια τους! Και γινόταν τόσο νόστιμο!!!!πάμε να την θυμηθούμε..

Τα υλικά μας

  • 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό μπιζέλια φρέσκα ξεφλουδισμένα ή κατεψυγμένα
  • ½ ματ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3-4 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη ή 1 ντομάτα κονκασέ (400γρ)
  • 1 κ γ πελτές ντομάτας
  • Αλάτι,πιπέρι,1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κγ ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε στεγνώσει με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώσει. Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. 
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι το ξερό και το φρέσκο, τον πελτέ, έπειτα το σκόρδο και στην συνέχεια τις πατάτες με τα καρότα. Ανακατεύουμε να σοταριστούν όλα μαζί, και προσθέτουμε τον αρακά. την ντομάτα και λίγο νερό (περίπου 2 φλυτζάνια),αλάτι, πιπέρι, δάφνη και αφήνεται να σιγοβράσει για 40 λεπτά. 
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον άνηθο, σιγοβράζουμε ακόμα 10 λεπτά και δοκιμάζουμε.
  4. Σερβίρουμε μαζί με φετούλα!
  • Τον πελτέ μπορείτε να τον παραλείψετε εάν δεν τον θέλετε
  • Δοκιμάστε το εμπλουτισμένο με κολοκυθάκια και πιπεριές

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n