Φυγούλι στην Κύμη

Facebook
Pinterest
Twitter

Η πατρίδα μου! Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορώ να περιγράψω σε λίγες άψυχες λέξεις την αγάπη μου γι’ αυτήν!

Το πράσινο του βουνού σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας την κάνει έναν αγαπημένο προορισμό κοντά στην Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα και μακριά από αυτήν!

Ένα αγαπημένο μου εστιατόριο κοντά στο σπίτι μου είναι το Φυγούλι. Το εστιατόριο έχει πάρει το όνομα της περιοχής στην οποία βρίσκεται, η οποία εκτείνεται νοτιοανατολικά της Κύμης και πριν την Ενορία και την Πλατάνα. Σε ένα μικρό ύψωμα – μπαλκόνι στο Αιγαίο, ανέβαιναν τα παλιά τα χρόνια οι συγγενείς αυτών που φεύγαν από το λιμάνι με τα καράβια είτε για τη Σκύρο, είτε για μακρινότερους προορισμούς, για να τους βλέπουν και να τους αποχαιρετίσουν όσο τα ιστιοφόρα της εποχής χάνονταν στον ορίζοντα… Φεύγαν όλοι… Φυγούλοι… Φυγούλι… και έτσι η περιοχή πήρε την ονομασία της από τον πόνο του αποχωρισμού εκείνων των δύσκολων χρόνων…

Φτάνοντας κοντοσταθήκαμε να θαυμάσουμε την απεριόριστη θέα… το μάτι φεύγει! Μπορείς να κάτσεις ώρες εκεί να αγναντεύεις το πέλαγος… ανοίγει η ψυχή σου!

Κατευθυνθήκαμε προς το μαγαζί όπου μας υποδέχεται η φίλη μου η Ελευθερία. Έχει κόσμο μα ευτυχώς το είχε προβλέψει και μας είχε κρατήσει τραπέζι.

Το Φυγούλι φημίζεται για το τηγανόψωμο και το τυροπιτάρι του αλλά και για τις μεγάλες μερίδες του! Εμείς προτιμήσαμε τυροπιτάρι… και τελικά αποζημιωθήκαμε γιατί ήταν εκπληκτικό! Το ζυμάρι του δεν άφηνε την κλασική “λαδίλα” που συνήθως βλέπουμε. Ήταν αφράτο ενώ το τυρί του μέσα αρκετό και ψημένο τόσο όσο πρέπει!

Τυροπιτάρι
Παϊδάκια αρνίσια

Όταν ήρθε η παραγγελιά του μουσακά που έδωσε ο γιος μου, μείναμε άφωνοι με το πόσο μεγάλο ήταν το κομμάτι! Ήταν ένας μουσακάς πραγματικά αξέχαστος! Πλούσια γεύση, πολύ πολύ νόστιμος και η κρέμα βελούδινη!

Μουσακάς

Μια από τις σαλάτες μας ήταν τα απλά αμπελοφάσουλα τα οποία ήταν από τον κήπο μαζεμένα , γλυκά , τραγανά πεντανόστιμα. Το λάδι επίσης ντόπιο, αρωματικό, με μεστή γεύση και το λεμονάκι από την λεμονιά δίπλα! Μια τόσο απλή σαλάτα, που όμως όταν την τρως, νιώθεις ότι τρώει η ψυχή σου, αρώματα και γεύσεις που στην πόλη έχεις ξεχάσει…

Αμπελοφάσουλα

Το ψωμί προζυμένιο, σφιχτό, μοσχοβολούσε και τα υπόλοιπα της παραγγελιάς μας κατέφθασαν γρήγορα σχετικά με τον κόσμο που είχε.

Κοτόπουλο φιλέτο σχάρας

Η παστουρμαδόπιτα μεγάλη σε σχέση με τις μερίδες που έχω συνηθίσει στα μαγαζιά της Αθηνάς και με αρκετή γέμιση μέσα…

Παστουρμαδόπιτα

Το φαγητό μας φυσικά μας το συνόδεψε μπιρίτσα από την πατρίδα μου! Η Septem φυσικά!

Όταν έχεις τόσο υπέροχη θέα, τρως τόσο νόστιμα και χορταστικά φαγητά και πίνεις μπίρα από τον τόπο σου… απλά αισθάνεσαι πλήρης και ευτυχισμένος…

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek